A magyar férfi kézilabda válogatott 29-23-ra legyőzte Brazíliát az Egyiptomban zajló világbajnokság középdöntőjének első fordulójában. Ugyan Gulyás István csapata messze elmaradt tudása maximumától, de végig kontrollálta a mérkőzést, az első félidő végén számottevő előnyre tett szert, majd az utolsó negyedórában visszaverte a brazilok feltámadási kísérletét. A győzelemmel csapatunk immáron hat pontos, és már szombaton bejuthat a torna negyeddöntőjébe.


Papíron a középdöntő csoportkörbeli legkönnyebb ellenfele ellen kezdte meg az egyiptomi kézilabda világbajnokság második szakaszát a magyar válogatott, hiszen Brazília némi szerencsével jutott csak tovább a csoportjából, és legutóbbi mérkőzésén 10 gólos vereséget szenvedett Lengyelország ellen. A mieink legutóbbi, Németország elleni győzelmüknek köszönhetően a csoportjuk első helyéről várták a folytatást, pontelőnnyel kezdve a középdöntőt a riválisokkal szemben. Ez azért is volt nagyon fontos, mert a hat csapatos csoportból csak az első két helyezett folytathatja majd a vb-t a negyeddöntőben.
Nagyszerű magyar győzelem a kézilabda vb-n, nyitva az út a negyeddöntő felé! | Eurosport
Óriási csatában legyőzte Németország csapatát a magyar férfi kézilabda válogatott a világbajnokság csoportkörének utolsó fordulójában. A parádézó Bánhidi és Máthé vezette csapat így a maximális 4 pontot viszi magával a középdöntőbe, ahol máris vezeti csoportját, és nagyon jó helyzetben van a negyeddöntőbe jutás szempontjából.
Bajnokok Ligája
Nem teljesült a veszprémiek kívánsága, a Kielce lesz a Telekom Veszprém BL-elődöntős ellenfele
24/05/2022 09:48
A mieink keretében egyetlen változás történt a németek elleni mérkőzéshez képest, Balogh Zsolt helyére Hanusz Egon került keretbe, számítván arra, hogy a brazil csapat szereti a nyitott védekezést. Az első negyedórában szép lassan csordogált a mérkőzés, egyik csapat sem tudott komoly előnyt felépíteni. A 14. percben az egyik legjobb brazil játékos, Toledo súlyosnak tűnő térdsérülése törte meg a csendet, és mivel a sérülés egy kicsit megfogta a brazilokat, sikerült 3 gólos előnybe kerülni. Innen még felzárkóztak egy gólra a brazilok, ám a félidő végére öt gólra növelte az előnyét a magyar csapat, kis szerencsével pedig akár hétgólos is lehetett volna a különbség.
Erre, mármint a hétgólos magyar előnyre nem kellett sokat várni a szünet után, ismét Mikler védéseinek köszönhetően nőtt az előny, 18-11 után lőtték az első góljukat a brazilok. Innentől jött egy elég rossz 10 perces időszak, 20-17-nél kellett időt kérnie a magyar edző stábnak. Chema Rodríguez ragadta magához a szót, és kifejezetten ingerült hangnemben elmondta azokat a mondatokat, amik kellettek:
Végig harcolni kell! Ez a világbajnokság! Gondoljátok, hogy bárki bármit ajándékba fog adni nektek? Mindenért meg kell küzdenetek!
Az időkérés után még eltelt néhány perc, mire helyrerázódtunk, szerencsére az összesen egy hetesre beálló Székely védeni tudott, és ez megadta a kellő lökést, egy 4-0-s sorozattal megint sikerült ellépni 7 góllal a hajrá előtt, innentől pedig már nem engedte ki a kezéből a vezetést a magyar csapat. A legvégén tudtak csak egy picivel feljebb jönni a brazilok, akik a 29-23-mas magyar győzelemmel gyakorlatilag lemondhatnak a továbbjutásról.
A támadójátékunk fókusza ezúttal is középen volt, pedig a brazilok nagyon sokszor jó ütemű kilépésekkel tudták megakasztani az átlövőink lendületét. Ennek ellenére a beállóink megjátszása ezúttal is jól működött, Lékai ismét fontos pillanatokban tudott villanásokat mutatni, és a középre tömörülő védekezéssel szemben sikerült néha a szélsőket is megjátszani. Voltak olyan időszakok, amikor a támadójátékunk nagyon megállt, ám ezeket a szakaszokat vagy kapusbravúrokkal, jó védekezések utáni lerohanásokkal, vagy elöl egyéni villanásokkal sikerült lezárni, így tulajdonképpen az történt, amiben a mérkőzés előtt bíztunk: a jobb csapat kis nehézségekkel érvényesítette a papírformát.
Attól függően, hogy mi történik az este fél 9-kor kezdődő Németország - Spanyolország mérkőzésen, tisztábbá válhat a kép a továbbjutás szempontjából. A magyar csapat a következő mérkőzését Lengyelország ellen játssza szombaton, és ha sikerül legalább pontot szerezni, jó esély van rá, hogy már a következő forduló végén biztos továbbjutó legyen, függetlenül a Spanyolország elleni meccsünk eredményétől.
Ez pedig óriási szó lenne attól a csapattól, amelynek fő célja az, hogy egy év múlva villantson valami igazán nagyot.
Bajnokok Ligája
Nagy László nem tartotta reálisnak a Veszprém négy közé jutását
21/05/2022 08:56
Kézilabda
Micsoda végjáték! Az összgólkülönbség döntött a bajnoki cím sorsáról a női kézilabda NB I-ben
20/05/2022 18:16