Egy hónap és három nap múlva megszólal a síp a magyar-horvát közös rendezésű női kézilabda Európa-bajnokság első mérkőzésein, Győrben és Debrecenben. A szervezés célegyenesbe fordult, az Eb magyarországi szervezőbizottsága pedig bemutatta a kontinenstorna hivatalos reklámfilmjét, amelyben a világ kézilabdázásának egyik legnagyobb egyénisége, Görbicz Anita mellett az olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó, Gyurta Dániel is szerepet kapott.
Ha kézilabdában azt mondják, hogy ha jó csapatot szeretnél, kezdetnek végy egy jó kapust, addig ez a filmes szakmában úgy hangzik: végy egy jó rendezőt. A reklámfilm rendezője, Vermes Iván, aki a forgatás kulisszatitkait, nehézségeit, izgalmait osztotta meg a jelenlévőkkel: - Megtiszteltetés ilyen kiváló sportemberekkel együtt dolgozni. Az ember a forgatás ideje alatt egy kicsit úgy érzi, mintha az edzőjük volna. A játékosok nagyon profin dolgoztak, ugyanis azokat a jeleneteket is tökéletesen sikerült rögzíteni, amiket még a tanult színészeknek is sok időbe telik begyakorolni. Görbével már korábban is dolgoztunk együtt, de a kézilabdás közegben még inkább sikerült megtalálnunk a közös hangot. Végig feszített tempóban dolgoztunk, de a sportolók egy-egy mozdulat sokadig felvételénél is alázatosan álltak a munkához. Ezért hívják őket profiknak!"
Kézilabda
Brutálisan erős ellenféllel kezdenek a magyar lányok Tokióban
11 ÓRÁJA
Az eseményen Marczinka Zoltán a szervezőbizottság ügyvezetője elmondta, hogy: - Valóban a célegyenesben jár a szervezés, egyre sűrűbbé, mindennapossá vált a horvát társszervezőkkel és a magyar helyszínek, Győr és Debrecen szervezőbizottságaival az egyeztetés, a részletek pontosítása. Míg a MOL főtámogatóként segíti, a „Kézilabda, Szeretlek!”-szlogen és kampány népszerűsítését, addig a Mercedes-Benz támogatása, autóparkja lehetővé teszi, hogy a versenyzőket, az Európai Kézilabda Szövetség delegáltjainak közlekedését zökkenőmentessé tegyük. A helyszínek folyamatos munkában vannak, hogy a rajtra minden rendben legyen. Biztos mindenkiben felmerül a kérdés, hogy áll a győri aréna építése, de szeretnék mindenkit megnyugtatni, hogy Domanyik Eszter helyszínigazgató és a kivitelező cég vezetői arról tájékoztattak bennünket, hogy minden rendben halad és november 15-én, ünnepélyes keretek között átadják az új csarnokot, egy héttel később, november 22-én pedig Bajnokok Ligája mérkőzést játsszanak a győri lányok új otthonukban. Ha pedig már kész lesz az aréna, már csak a szurkolókra vár! A jegyek szépen fogynak, aki szeretné élőben látni a magyar lányokat és Európa legjobb kézilabdázóit, akik közül a győztes csapat a riói olimpiára kvalifikál, keresse fel a jegyértékesítő felületeket, irodákat!
Az Európa-bajnokság jegyértékesítése kapcsán az alábbi linken olvashattok fontos tudnivalókat.
Tokyo 2020
15 hónapja nem védett, de ott lenne az olimpián
TEGNAP 13:35
Kézilabda
Spanyolországból érkezik a Csurgó új vezetőedzője
14/06/2021 13:52