A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnökségének hétfői döntése alapján a magyar női válogatottnál Elek Gábor szövetségi kapitányként, Danyi Gábor pedig edzőként dolgozik tovább a márciusi olimpiai selejtezőig.


A szervezet honlapjának tájékoztatása szerint a testület azok után hozta meg határozatát, hogy meghallgatta a decemberi női Európa-bajnokságról szóló szakmai beszámolót, melyet elfogadott. Ezt követően Kirsner Erika és Pálinger Katalin női szakágért felelős alelnökök Eb-értékelése és javaslata nyomán döntött arról, hogy a márciusi olimpiai selejtező végéig a szakmai stáb feladatmegosztása módosul.
Ez lenne az új normális(?) | Eurosport
Miután a magyar válogatott befejezte a szereplését a dániai női kézilabda Európa-bajnokságon, elhangzott egy érdekes mondat Danyi Gábor, az egyik szövetségi kapitány szájából. Valami olyasmit mondott a Norvégia ellen 11 góllal elveszített utolsó középdöntő mérkőzés után, hogy jó lenne ha mi is el tudnánk jutni ahhoz a dinamikához, amivel a norvégok kézilabdáznak.
World Championship
A kulcsfontosságú vb-meccs előtt óriási érvágás a magyar válogatott jobbátlövőjének kiesése
7 ÓRÁJA
Az elnökség arról is határozott, hogy akcióterv készül a győri ötkarikás kvalifikáció sikeres megvívásának még hatékonyabb elősegítésére.
"Danyi Gáborral és Elek Gáborral az Európa-bajnokság alatt és után is sokat beszéltünk, elemeztük a helyzetet. A két szövetségi kapitány rendszerén változtatunk az olimpiai selejtezőre, Elek Gábor lesz az első számú szakmai vezető és Danyi Gábor a segítője"
- mondta
Pálinger Katalin
alelnök.
A korábbi kapus hozzátette, a dániai Eb-n tizedikként zárt nemzeti csapat csak márciusban találkozhat legközelebb a sűrű versenynaptár miatt, de addig is folyamatos lesz a mentális és motivációs munka a kerettagokkal és a klubokkal.
"Erőnléti szempontból is nagy kihívás lesz az olimpiai selejtező, ezért szorosan együtt kell működnünk az egyesületekkel a következő hetekben ebből a szempontból is. Nem sikerült jól az Európa-bajnokság, de a női válogatottnak még mindig megvan az esélye az olimpiára való kijutásra, és márciusban hazai pályán, Győrött ezt ki kell használni."
Kirsner Erika hozzátette, semmi más nem számít, csak az olimpiára való kijutás, és ennek érdekében kell segíteni az együttes versenyképességét szakmailag, erőnlétileg és mentálisan is.
"Fontos, hogy a játékosok átérezzék, mit jelent olimpián szerepelni, a jelenlegi kerettagok közül alig akad, aki átélhette már ezt."
MTI
World Championship
Planéta: nagyon rossz így kikapni
15 ÓRÁJA
World Championship
Hiába a klasszis teljesítmények, ha annyi a hiba, amennyi két meccsre is elég
20 ÓRÁJA