A magyar női kézilabda-válogatott szinte biztosan a középdöntőbe jut a dániai Európa-bajnokságon, miután Horvátország 25-24-re legyőzte Szerbiát a csoportkör utolsó fordulójának keddi játéknapján.


A magyarok csak akkor nem jutnak tovább a koldingi C csoportból, ha 21 góllal, vagy annál nagyobb különbséggel kikapnak a világbajnok Hollandiától a 20.30-kor kezdődő mérkőzésen.
Az első félidőben változatos volt a játék, előbb a horvátok léptek el egy 3-0-s sorozattal, majd a szerbek lőttek sorozatban öt gólt, ám a szünet előtt a horvátok egy 4-0-s szériával egyenlítettek. A szünet előtt öt perccel a horvát csapat elveszítette egyik balszélsőjét, Andrea Simarát, aki szándékosnak ítélt, durva szabálytalanság miatt piros és kék lapot is kapott. Az eset miatt a játékosra fegyelmi eljárás vár.
Kézilabda
Ezért érdemes megfontolni a támadóidő bevezetését a kézilabdában
6 ÓRA
Csapata a második felvonásban ismét ellépett két találattal, majd újra fordított az ellenfél. A hajrában is ugyanolyan hullámzó volt a játék, mint korábban, az utolsó fél percben Szerbia az egyenlítésért támadhatott, ám nem járt sikerrel, így a horvátok nagy meglepetésre százszázalékos teljesítménnyel nyerték meg a csoportot.
A továbbjutásra a szerbeknek is van még esélyük, ehhez az kell, hogy a hollandok ne győzzék le a magyarokat.
A horvátok NB I-es játékosai közül a székesfehérvári Tea Pijevic hét védéssel járult hozzá a sikerhez.
A szerbek közül a váci Sanja Radosavljevic kétszer talált be, a szombathelyi Katarina Tomasevic pedig nyolc lövést védett.
A herningi A csoportban Montenegró kiharcolta a továbbjutást, mivel egy góllal legyőzte Szlovéniát, amely így kiesett. A Debrecen montenegrói játékosa, Jelena Despotovic 12 lövésből hat gólt dobott, a Dunaújváros kapusa, Anastasija Babovic pedig két védéssel járult hozzá a sikerhez.
Eredmények, csoportkör, 3. (utolsó) forduló:
A csoport (Herning):Montenegró - Szlovénia 26-25 (15-9)Franciaország - Dánia 23-20 (12-11)B csoport (Kolding):Horvátország - Szerbia 25-24 (14-14)Magyarország - Hollandia 28-24
A csoportok első három helyezettje jut a középdöntőbe.
MTI
Kézilabda
Nem jött össze az EHF-kupa címvédés, a Nantes nyerte a döntőt
TEGNAP 18:44
Kézilabda
Távozik a Győri Audi ETO kézilabdacsapat kispadjáról Danyi Gábor
07/05/2021 12:31