Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Gulyás Péter a szurkolókat dicsérte a Veszprém történelmi BL-siker után

Eurosport Magyarország

Publikálva 27/10/2023 - 10:06 GMT+2

A Telekom Veszprém kézilabdacsapata fennállása során először győzte le idegenben a 11-szeres Bajnokok Ligája-győztes Barcelonát, ezzel pedig Gulyás Péter, a veszprémi klub másodedzője szerint "történelmi" sikert vitt véghez a csapat csütörtök este.

A Veszprém 41-36-ra nyert a Barcelona otthonában a BL csoportkörének hatodik fordulójában, ráadásul a katalánok korábban mindössze egyszer - a német THW Kieltől - kaptak 41 gólt a sorozatban. (fotó: handballveszprem.hu)

Fotó: From Official Website

Gulyás Péter: ez egy történelmi dolog a klub életében

A Veszprém 41-36-ra nyert a Barcelona otthonában a BL csoportkörének hatodik fordulójában, ráadásul a katalánok korábban mindössze egyszer - a német THW Kieltől - kaptak 41 gólt a sorozatban.
"Próbáltuk lassítani őket, minél lassabb támadásokat vezetni. Majd utána, amikor ők cserélgették a pozíciókat, onnantól mi kezdtünk el futni. Ez volt az a pont, ahol kezdtük átvenni az irányítást, innentől mi diktáltuk azt, hogy hogyan szeretnénk kézilabdázni" - mondta a mérkőzést követően a Kossuth Rádiónak Gulyás Péter, aki azt is kiemelte, milyen fontos szerepet játszottak a magyar szurkolók ebben a sikerben.
"Győztünk Barcelonában egy olyan mérkőzésen, ami a klub életében nagyon nagy, történelmi dolog. A szurkolók is, akik kijöttek 250-300-an, olyan hangulatot teremtettek, amit Európa elitjében nagyon kevesen tudnak megtenni. Köszönet nekik, hogy idáig elutaztak értünk, ma azt lehet mondani, hogy hazai pályán játszottunk, de idézőjelbe téve ez csak egy győzelem" - hangsúlyozta a magyar szakember. Hozzátette, még négy mérkőzése van az együttesnek a téli szünetig, és ezeken is győztesen szeretnék elhagyni a pályát.
Gulyás azt is elárulta, hogy ez a siker fontos állomás volt számukra, mivel pontot vesztettek a dán GOG együttese ellen, így viszont még mindig versenyben vannak a csoportelsőségért.
Az öt győzelemmel és egy vereséggel álló Veszprém a következő fordulóban, november 15-én a szlovén RK Celje PL vendége lesz.
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés