Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Szabadkártyát kapott a Szeged férfi, illetve az FTC és a Debrecen női csapata

Eurosport Magyarország

Frissítve 20/06/2023 - 15:28 GMT+2

A férfiaknál a Szeged, a nőknél pedig a legutóbb döntős Ferencváros, illetve a Debrecen is szabadkártyát kapott a kézilabda Bajnokok Ligája következő idényében, vagyis összesen öt magyar csapat szerepel majd a csoportkörben.

Pick Szeged - fotó: Pick Szeged facebook

Fotó: facebook

Az európai szövetség kedden a honlapján hozta nyilvánosságra döntését.
A két magyar bajnokcsapat, a férfiaknál a Telekom Veszprém, a nőknél pedig a Győri Audi ETO KC automatikusan helyet kapott a főtáblán. Ugyanezt elmondhatja magáról Máthé Dominik együttese, a francia bajnok Paris Saint-Germain, illetve a nőknél a német bajnok Bietigheim (Szikora Melinda, Faluvégi Dorottya) és a montenegrói Buducnost Podgorica (Háfra Noémi) is.
A férfiaknál Fazekas Gergő csapata, a Lengyel Kupa-győztes Orlen Wisla Plock megkapta a rajtengedélyt, Bartók Donát együttese, a svájci bajnok Kadetten Schaffhausen, valamint Rosta Miklós csapata, a román bajnok Dinamo Bucuresti viszont nem lehet ott a mezőnyben. A nőknél a Korsós Dorinát foglalkoztató román Rapid Bucuresti is szabadkártyát kapott.
A csoportkör sorsolására egy hét múlva kerül sor, mindkét nem esetében két nyolccsapatos csoportot alakítanak majd ki.
A női BL szeptember 9-én rajtol, a mérkőzéseket szombaton és vasárnap játsszák, a négyes döntőt június 1-2-án rendezik Budapesten. A férfi BL-ben szeptember 13-án kezdődik az új idény, a meccseket szerdán és csütörtökön rendezik, a négyes döntőre pedig június 8-9-én kerül sor Kölnben.
A szabadkártyát nem kapott csapatok az Európa-ligában szerepelhetnek majd ősztől.
Ábrók Zsolt, a DVSC ügyvezetője az M1 aktuális csatornán úgy fogalmazott, ez egy fantasztikusan nagy siker a klub számára. Hozzátette, tisztában vannak vele, hogy a Debrecen még nem Bajnokok Ligája-csapat, de komoly marketing-lehetőség ez a város és az együttes számára is, a játékosoknak pedig órási szakmai lehetőség arra, hogy tanuljanak, fejlődjenek és a következő években ebből profitáljanak.
"Van mitől tartanunk, hiszen ez egy tanulóév lesz nekünk. Soha ennyi mérkőzést nem játszottunk, hiszen a szeptembertől februárig tartó időszakban ez plusz 14 meccset jelent. Erőltetett menet lesz szerda-szombat ritmusban" - magyarázta.
Az ügyvezető kifejtette, igazolnak még egy beállót, akivel már sikerült megegyezniük, és ezen a héten be is jelentik. Hornyák Dóra és Jovana Jovovic visszatér a sérülését követően, vagyis a keretük összeállt, nem terveznek további erősítést, de ezt a vezetőedzővel és a támogatókkal még átbeszélik.
"A bajnokságban továbbra is a harmadik hely a célunk, de tisztában vagyunk azzal, hogy a BL-szereplés ezt veszélybe sodorhatja. A BL-ben teher nélkül, de nem feltartott kezekkel lépünk majd pályára, jó erőfelmérő lesz" - vélekedett Ábrók.

A Bajnokok Ligája mezőnye:
férfiak:
Telekom Veszprém, OTP Bank-Pick Szeged, GOG (dán), Barcelona (spanyol), Paris Saint-Germain (francia), SC Magdeburg (német), THW Kiel (német), Eurofarm Peliszter (északmacedón), Barlinek Industria Kielce (lengyel), FC Porto (portugál), RK Celje PL (szlovén), PPD Zagreb (horvát), Aalborg HB (dán), Montpellier HB (francia), Kolstad HB (norvég), Orlen Wisla Plock (lengyel)
nők:
Győri Audi ETO KC, FTC-Rail Cargo Hungaria, DVSC Schaeffler, Odense HB (dán), Team Esbjerg (dán), Metz HB (francia), SG BBM Bietigheim (német), Buducnost Podgorica (montenegrói), Vipers Kristiansand (norvég), CSM Bucuresti (román), Krim Mercator Ljubljana (szlovén), Ikast HB (dán), Brest Bretagne (francia), MKS Zaglebie Lubin (lengyel), Rapid Bucuresti (román), IK Sävehof (svéd)
Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés