Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Lékai: "Bízom benne, hogy egy szép ajándékkal tudjuk megünnepelni vasárnap a születésnapom"

Eurosport Magyarország

Publikálva 17/06/2022 - 16:46 GMT+2

A Telekom Veszprém kézilabdázójának, Lékai Máténak csütörtökön volt a 34. születésnapja, és reményei szerint szép ajándékkal ünnepelhet majd a férfi Bajnokok Ligája hétvégi, kölni négyes döntőjében.

Lékai Máté

Fotó: Eurosport

A 147-szeres válogatott játékos pénteken az MTI-nek elmondta, még soha nem ünnepelte a születésnapját az aktuális klubcsapatánál - ilyenkor legfeljebb a válogatottnál szokott lenni -, ez is azt mutatja, a mostani szezon példátlanul hosszú.
"Bízom benne, hogy egy szép ajándékkal tudjuk megünnepelni vasárnap" - nyilatkozta.
Hozzátette, mentálisan és fizikálisan is mindenki érzi a rendkívül hosszúra nyúlt idény fáradalmait, pláne akik az olimpián is részt vettek. Az egyiptomi jobbátlövő, Omar Jahja például tavaly ilyenkor kezdte az alapozást hazája válogatottjával Tokió előtt.
A Telekom Veszprém tizedik alkalommal játszik elődöntőt a BL-ben - szombaton 15.15-től a lengyel Lomza Vive Kielce lesz az ellenfele - és ötödször lehet döntős. A kölni négyes döntőben a csapat hetedszer, Lékai hatodszor szerepel.
"Lehet, hogy az újságírók és a szakértők szerint voltunk esélyesebbek, vagy kevéssé esélyesek, de mi mindig ugyanolyan érzésekkel jövünk ide, hogy szeretnénk megnyerni. Mint tudjuk, ez még nem sikerült, de talán majd most" - közölte az irányító.
A magyar csapat tagjai közül Ligetvári Patrik, Sipos Adrián, Lukács Péter és Ilic Zoran most szerepel először a BL végjátékában, a Kielcének több újonca van, de Lékai szerint a tapasztalatbeli különbség semmiben nem fogja befolyásolni a meccs kimenetelét.
"Szerintem jó hangulatú mérkőzés lesz, és a napi forma fog dönteni" - vélekedett.
A Kielce június 4-én meglepetésre 34-27-re kikapott Szita Zoltán csapatától, az Orlen Wisla Plocktól a Lengyel Kupa döntőjében. Lékai elmondta, látták és elemezték a meccs felvételét, bár némileg csalóka, mivel a szabályok szerint legalább két lengyel játékosnak kötelező a pályán lennie a kupában, és ez valamelyest felborította a papírformát.
"Készültünk abból a mérkőzésből is. Az utolsó 15 percben nyitottan védekeztek Dylan Nahival, próbáltak labdát szerezni, szorgalmazták a gyors befejezéseket, ezért is lett nagy a különbség, mert kockáztattak. Nem tudom, mennyire akarják ezt alkalmazni kiélezett szituációban is" - magyarázta az irányító. Hangsúlyozta, ilyenkor nagy ördöngösségek már nincsenek, az fog dönteni, mentálisan ki van jobb állapotban, és az adott napon ki lesz jobb formában.
A Veszprém nem tudta visszahódítani a bajnoki címet, mivel múlt szombaton házigazdaként 30-29-re kikapott a Pick Szegedtől a döntő visszavágóján, így 58-58-as összesítéssel, idegenben lőtt kevesebb gólja miatt elveszítette a párharcot. A második meccsen ráadásul Lékait nem is nevezték a keretbe.
Mint elmondta, egészségi problémája nem volt, vagyis edzői döntés miatt maradt ki, de bízik benne, hogy szombaton és vasárnap ott lesz a csapatban - hiszen az NB I-ben kötelező két fiatalt benevezni, a BL-ben nem -, és ha pályára lép, mindent meg fog tenni a sikerért. Megjegyezte, ha a bajnoki fináléval véget ért volna a szezon, talán egész nyáron szomorkodnak, de máris itt a javítási lehetőség, amelyet megelőzően csapatösszetartáson is részt vettek.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés