A Telekom Veszprém végig vezetve 30-23-ra győzött a portugál FC Porto vendégeként a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában, csütörtökön.

Eredmény, csoportkör, 4. forduló, B csoport:
  • FC Porto (portugál)-Telekom Veszprém 23-30 (10-16)
Bajnokok Ligája
Egy pillanatra sem hagyta magát megszorongatni a Veszprém, újabb magyar siker a Bajnokok Ligájában
21/10/2021 18:42
Három veszprémi góllal és remek védekezéssel kezdődött a meccs, és így is folytatódott, ezért a 13. percben a Porto már másodszor kért időt (1-6). Ezután kapusa lecserélésével létszámfölényes támadójátékra állt át a házigazda, ellenfele azonban változatlanul magabiztosan, összeszedetten, taktikusan kézilabdázott. Rodrigo Corrales ezúttal is kiválóan védett, de a másik oldalon Nikola Mitrevszkinek is voltak bravúrjai. A sokat hibázó portugálok három gólt ledolgoztak a hátrányukból, a szünetben azonban 16-10-es hátrányban voltak.
A második felvonást is remekül kezdte a Veszprém, a Porto azonban nem adta fel a küzdelmet, egyre hatékonyabban támadott, és 22-18-ra, majd 24-21-re felzárkózott. Ezúttal is Petar Nenadic volt a vendégek vezére támadásban, és bár a csapat - korábban szinte hibátlan - védekezése egy ideig nem működött olyan hatékonyan, még a hajrá előtt sikerült rendezni a sorokat, így a Veszprém egy 5-0-s sorozattal eldöntötte a meccset.
A mezőny legeredményesebb játékosa Nenadic volt nyolc góllal, a hazaiaknál Rui Silva hatszor talált be. A kapusok közül Mitrevszki 14, Corrales 18 védéssel zárt.
A két együttes harmadszor találkozott egymással a BL-ben és a Veszprém harmadszor is győzött.
A két győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel álló Pick Szeged jövő szerdán a THW Kiel otthonában folytatja szereplését a BL csoportkörében, a három sikerrel és egy vereséggel rendelkező Veszprém pedig csütörtökön az ugyancsak német Flensburg-Handewitt csapatát fogadja.
Kézilabda
Súlyosan megsérült a Veszprém balszélsője
06/10/2021 11:31
Bajnokok Ligája
A Veszprém 2015 óta először tudta legyőzni a PSG-t a BL-ben
16/09/2021 19:11