Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Európa egyik legforróbb arénájában győzött a Szeged

MTI

Publikálva 25/11/2021 - 22:34 GMT+1

Férfi kézilabda BL - Szkopjéban is legyőzte a Vardart a Szeged

Mikler és Bodó

Fotó: AFP

A Pick Szeged 30-27-re győzött az északmacedón Vardar Szkopje otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének nyolcadik fordulójában, csütörtökön.

A két csapat egy héttel ezelőtti mérkőzését 34-31-re nyerték meg a magyar bajnok szegediek.

Eredmény, csoportkör, 8. forduló, A csoport:
  • Vardar Szkopje (északmacedón)-Pick Szeged 27-30 (9-16)
Az első gólt a kétszeres BL-győztes Vardar szerezte, ezt követően viszont nyolc szegedi találat következett. Veselin Vujovic vezetőedző már a 11. percben időt kért, csapata azonban eleinte nem tudott felzárkózni Mikler Roland védései és a Szeged remek védekezése miatt. Ezután Ante Gadza és Timur Dibirov találataival csökkentette hátrányát a házigazda (7-11), de a pontosabban támadó és hatékonyabban védekező vendégek 16-9-re vezettek a szünetben.
A második félidőt Filip Taleski vezérletével jobban kezdték az északmacedónok és egy 5-1-es sorozattal három találatra felzárkóztak. A szegediek a 12. percben lőtték első akciógóljukat, de Juan Carlos Pastor vezetőedző időkérése után rendezték védekezésüket, és újra megnyugtató előnyre tettek szert (17-23). Bodó Richárd átlövőként és ebben az időszakban rendhagyó módon irányítóként is remekelt, rajta kívül Mario Sostaric is rendkívül hatékonyan lőtt. A szegediek így bebiztosították újabb magabiztos győzelmüket, bár a hajrában az északmacedónon egy 4-1-es sorozattal csökkentették hátrányukat.
Sostaric hét góllal a mezőny legeredményesebb játékosa lett, Bodó Richárd és Dean Bombac öt-öt alkalommal talált be, ahogyan hazai részről Gadza és Gyibirov is. Mikler Roland kilenc lövést védett.
A két csapat 14. egymás elleni tétmeccsén két döntetlen és hat északmacedón siker mellett a szegediek hatodszor győztek.
Az öt győzelemmel, két döntetlennel és egy vereséggel álló Szeged jövő szerdán a dán Aalborg HB otthonába látogat, az öt sikerrel és három vereséggel rendelkező Telekom Veszprém pedig csütörtökön a román Dinamo Bucuresti csapatát fogadja a BL csoportkörében.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés