Az Orosz Kézilabda Szövetség menesztette Ambros Martín szövetségi kapitányt, mert a női válogatott lemaradt az elődöntőről a dániai Európa-bajnokságon.


Az olimpiai bajnok csapat kedden 30-23-ra kikapott a dánoktól, pedig már döntetlen is elég lett volna számára a legjobb négy közé kerüléshez.
Szergej Siskarjov, a szövetség elnöke a gyorsan meghozott döntést illetően jelezte, sokba fog nekik kerülni a - korábban a Győri Audi ETO KC-t és a magyar válogatottat is irányító - spanyol tréner idő előtti elküldése, de ki fogják fizeni, ami jár. Hozzátette: ez elég nagy összeg, amit inkább az utánpótlásra fordítana, ugyanakkor a megoldást keresi, és nem a pénzzel törődik, így nem lesz akadálya a szerződésbontásnak.
Kézilabda
Danyi győri menesztése a válogatott egyensúlyát is boríthatja
24 PERC

dan-orosz.jpg

Fotó: Eurosport

"A szövetség tekintélyes veszteséget fog elkönyvelni, de készen állunk arra, hogy teljesítsük a kötelezettségeinket, kifizessük a bánatpénzt és megköszönjük neki a munkáját" - mondta az orosz hírügynökségnek Siskarjov.
A szövetségi vezető szerint a dánoktól elszenvedett vereségért a szövetségi kapitány tehető leginkább felelőssé.

043_20201211-200340-L-2.jpg

Fotó: Eurosport

"Nagyszerű csapatunk van, de megint egyfajta bizonytalanságot láttam a pályán" - tette hozzá. - "Egyértelműen csalódást okozott pszichológiai, taktikai szempontból és a motivációt illetően is, különösen az utolsó időkérésnél. Azzal, hogy spanyolra váltott, húzott egy vonalat az együttműködésünkben" - indokolta a gyors döntést az elnök.
Az oroszok pénteken még játszanak a hollandokkal az ötödik helyért, de azon a mérkőzésen már nem Martín lesz a kapitány.
MTI
Kézilabda
Ezért érdemes megfontolni a támadóidő bevezetését a kézilabdában
6 ÓRA
Kézilabda
Nem jött össze az EHF-kupa címvédés, a Nantes nyerte a döntőt
TEGNAP 18:44