A világ legjobb beállójának tartja Bánhidi Bencét a montenegróiak olimpiai és világbajnok kézilabdázója, Veselin Vujovic.

"Véleményem szerint Bánhidi a világ legjobb beállója. Sok nagyszerű játékos van azon a poszton, de ő a legjobb"
- nyilatkozta a 60 éves Vujovic a 
 szakportálon.
A MOL-Pick Szeged kézilabdázója eddig 23 találattal segítette a magyar válogatottat az egyiptomi világbajnokságon, ezzel a házi góllövőlista második helyén áll. Vujovic szerint skandináv csapatok játsszák majd a torna döntőjét, ám hozzátette, hogy jelenleg a magyar együttes a kedvence.
Kézilabda
Botrány Németországban - bekamerázták a kézilabdás lányok öltözőjét, a magyar menedzser megszólalt
18 ÓRÁJA
"Eddig a magyarok tették rám a legjobb benyomást, örülök, hogy ilyen szinten láthatom őket. Megérdemelték, mert abban az országban az emberek imádják a kézilabdát" - nyilatkozta.
Hozzátette, a Szeged és a Veszprém játékosait, Bodó Richárdot, Bánhidi Bencét, Lékai Mátét és Mikler Rolandot mindenki ismeri, de Máthé Dominiktól senki sem számított ilyen jó teljesítményre.
"Mikler elképesztő. Nem emlékszem, mikor játszott rosszul. Mindig jól, vagy fantasztikusan véd. Remek kapus
" - vélekedett.
Újabb csodás győzelemmel negyeddöntős kézicsapatunk a világbajnokságon! | Eurosport
Ötödik mérkőzését is megnyerte a magyar férfi kézilabda válogatott az Egyiptomban zajló világbajnokságon, így az utolsó középdöntő mérkőzés eredményétől függetlenül bejutott a legjobb nyolc közé. A lengyelek elleni találkozón már az első félidőben nagy előnybe kerültünk, és hiába jöttek fel negyed órával a vége előtt öt gólra, a hajrában vérprofi módon játszó magyarok végig tartani tudták előnyüket, és végül 30-26-ra nyertek!
A montenegrói Vujovic játékosként olimpiai arany- és bronz, világbajnoki arany- és ezüst, illetve Európa-bajnoki bronzérmet szerzett a jugoszláv válogatott tagjaként, a BEK-et pedig háromszor nyerte meg. A szlovén válogatott szövetségi kapitányaként harmadik lett a négy évvel ezelőtti világbajnokságán.
A magyar együttes az egyiptomi torna csoportkörében legyőzte a Zöld-foki Köztársaságot, Uruguayt és Németországot, a középdöntőben pedig Brazíliát, majd Lengyelországot, így a hétfői, Spanyolország elleni találkozó eredményétől függetlenül biztosította negyeddöntőbe jutását.
MTI
European Championship
Tarol a Covid a kézilabda Eb-n, a németek és a horvátok a legsúlyosabban érintettek
21 ÓRÁJA
European Championship
Öt meccs, amire érdemes kimenni a kézi Eb középdöntőjében
TEGNAP 15:49