Franciaország 29-26-ra legyőzte Algériát az egyiptomi férfi kézilabda-világbajnokság középdöntőjének szerdai játéknapján.

A gízai III. csoportban rendezett találkozó némi meglepetésre végig szoros volt, a franciák rendszerint megléptek két-három góllal, az észak-afrikaiak viszont szinte mindig egyenlítettek, ám 26-26 után a meccs utolsó három gólját a hatszoros világbajnok francia csapat szerezte. A Telekom Veszprém francia irányítója, Kentin Mahé négy gólt lőtt.
A kairói IV. csoportban a házigazda Egyiptom szinte végig vezetve 28-23-ra legyőzte Oroszországot. A vesztes csapatban a veszprémi jobbszélső Daniil Shishkaryov egy, a szegedi balátlövő Dmitry Zhitnikov négy gólt lőtt. A Veszprém egyiptomi jobbátlövője, Omar Yahia két találattal járult hozzá a sikerhez.
World Championship
A kulcsfontosságú vb-meccs előtt óriási érvágás a magyar válogatott jobbátlövőjének kiesése
7 ÓRÁJA
Szlovénia és Svájc válogatottja is győzelemmel kezdte a középdöntőt. A szlovén csapat a kairói IV. csoportban a tornára beugróként érkezett Észak-Macedóniát győzte le magabiztosan, tíz góllal. A szlovénok közül a Telekom Veszprém játékosa, Blaz Blagotinsek egy, a Szegedet erősítő Borut Mackovsek öt, Nik Henigman két, Matej Gaber egy gólt szerzett.
A gízai III. csoportban az ugyancsak beugró svájci együttes 20-18-ra nyert Izland ellen. A rendkívül szoros mérkőzésen kétgólosnál nagyobb különbség egyszer sem alakult ki a csapatok között, az izlandiak pedig csak három alkalommal tudtak előnybe kerülni.
Eredmények, középdöntő, 1. forduló:
III. csoport (Gíza):
Franciaország-Algéria 29-26 (16-14)
Svájc-Izland 20-18 (10-9)
IV. csoport (Kairó):
Egyiptom-Oroszország 28-23 (15-8)
Szlovénia - Észak-Macedónia 31-21 (13-9)
A 25-32. helyért, 1. forduló:
II. csoport (Új Főváros):
Ausztria-Marokkó 36-22 (17-14)
Chile-Koreai Köztársaság 44-33 (24-17)
MTI
World Championship
Planéta: nagyon rossz így kikapni
15 ÓRÁJA
World Championship
Hiába a klasszis teljesítmények, ha annyi a hiba, amennyi két meccsre is elég
20 ÓRÁJA