Az Európa-bajnok spanyol válogatott nyerte az egyiptomi férfi kézilabda-világ-bajnokság bronzérmét, miután 35-29-re legyőzte Franciaországot a vasárnapi, kairói helyosztón.


Eredmény, a 3. helyért
:
Spanyolország-Franciaország 35-29 (16-13)
A tornára el sem utazott Nikola Karabatic és Elohim Prandi, valamint a csoportkör során megsérült Wesley Pardin mellett immár Luka Karabatic és Timothey N'Guessan is hiányzott a franciák keretéből, ugyancsak sérülés miatt.
Bajnokok Ligája
Szoros meccsen verte a Veszprém a Zagrebet
24/11/2022 - 19:36
Remekül kezdett az Európa-bajnok, amely öt perc után már 4-0-ra vezetett. A hatszoros világbajnok franciák csak ezt követően lendültek játékba, de a folytatásban is a spanyoloké volt a jobb védekezés és kapusteljesítmény, így a meccs harmadánál 13-8-as előnyben voltak. Ezt követően egy 4-1-es sorozattal felzárkózott az ellenfél, amely ennek ellenére 16-13-as hátrányban volt a szünetben.
A játék képe a második félidőben sem változott, a spanyolok a 42. percben már hat, az 53. percben pedig hét találattal jobban álltak. A hajrában egy 4-1-es szériával még felzárkóztak a franciák, de a meccs utolsó két gólját a spanyol válogatott szerezte, amely végig vezetve győzött.
A mezőny legeredményesebb játékosa Alex Dujshebaev volt nyolc góllal, öccse, Daniel Dujshebaev hatszor talált be, a túloldalon Hugo Descat hét gólt dobott. A Telekom Veszprém francia játékosa, Kentin Mahé két, a Szeged spanyol irányítója, Joan Canellas egy gólt lőtt. A meccs legjobbjának a veszprémi kapust, Rodrigo Corralest választották, aki 18 védéssel járult hozzá a sikerhez.
A spanyol együttes második alkalommal szerzett világbajnoki bronzérmet.
MTI
European Championship (W)
Voltak ugyan fénypontok, de ez egy nagyon szomorú Eb volt
23/11/2022 - 13:26
European Championship (W)
Visszavágtak a dánoknak és megvédték Eb-címüket a norvégok
20/11/2022 - 21:36