Szombaton kiderült, hogy ismét német győztese lesz a férfi kézilabda Bajnokok Ligájának, a német bajnok Kiel a Veszprémet, a bronzérmes Flensburg pedig a Barcelonát győzte le az elődöntőben. Az elmúlt két évben is a Bundesliga adta a BL győztesét, bár a címvédő Hamburg ezúttal a legjobb 16 között elvérzett. Ráadásul a Kiel - Flensburg rangadó kicsit olyan, mint nálunk a Veszprém - Szeged, számtalan óriási meccset játszott már egymás ellen a két csapat, ráadásul a két város egy órára van egymástól, ami egy ekkora ország esetében szinte nem is távolság. A legrangosabb európai kupában a Kiel sokkal sikeresebb, háromszor nyerte a trófeát az utóbbi 7 évben, míg a Flensburg 2004-ben és 2007-ben is a döntőben szenvedett vereséget, másodszor éppen a Kiel ellen.

Az elején szétrohanta a Kiel az ellenfelet

Fotó: Eurosport

Sokkal jobban kezdte a mérkőzést a Kiel, 4-1-re, 8-3-ra, 11-5-re is a Kiel vezetett, Sjöstrand remekül védett a mérkőzés elején, amit lerohanásgólokra váltott a Kiel. A félidő második fele azonban a Flensburgé volt, Mogensen okosan szervezte csapata támadásait, és Andersson is elkezdett igazán jól védeni a kapuban. A szünetben így is a Kiel vezetett, 16-14-re.
Kézilabda
Kézis sztárjaink főszereplésével készült el a januári Eb sorsolása
17 ÓRA
A második félidő aztán olyan fordulatot hozott, amit kevesen vártak. 19-17-re még a Kiel vezetett, majd egy hatperces gólcsend következett, amelynek végén 21-19-re már a Flensburg vezetett. Andersson varázslatos módon védett, bravúrt bravúrra halmozott, és ez a mérkőzés végéig nem változott. A 47. percben már négy gól volt a különbség, ekkor azonban még összeszedte magát a Kiel, és felzárkózott két gólra, elsősorban Pálmarsson játékának köszönhetően. Három perccel a vége előtt 29-28 volt az állás, a végén pedig megint Andersson hárított kulcsfontosságú helyzetekben, így az egyenlítés elmaradt, sőt, 30-28-ra nyerte a döntőt a Flensburg.

A Flensburg dán szélsői (a képek Svan) 14 gólt szereztek

Fotó: Eurosport

A négyes döntő előtt a legkevesebb esélyt a Flensburgnak adták a szakértők, mivel egymás utáni két napon legyőzni egy esélyesebb ellenfelet, az nagyon ritka teljesítmény. De úgy tűnik, hogy az idei évben a férfi négyes döntőkben ez volt a forgatókönyv, két hete a Pick Szeged hasonló bravúrokkal nyerte meg az EHF-kupát, most pedig a Flensburg verte egymás után a két sztárcsapatot, a Barcelonát és a Kielt.
A döntő legjobbja egyértelműen a 37 esztendős Mattias Andersson volt, aki 24 védéssel nyújtott fenomenális, 46%-os teljesítményt (a túloldalon a másik két svéd, Sjöstrand és Palicka együtt jutott 12 védésig), támadásban pedig három dán, a két szélső, Eggert és Svan (mindketten 7 gólt szereztek), és a 4 gól mellett tíznél több gólpasszig jutó Mogensen repítette a Flensburg csapatát. A Kielben az elődöntőhöz hasonlóan Aron Pálmarsson volt a csapat legjobbja, 8 góllal, ezúttal azonban, főleg a második félidőben, hiányzott a bravúros kapusteljesítmény.
Kézilabda
Danyi győri menesztése a válogatott egyensúlyát is boríthatja
11/05/2021 16:59
Kézilabda
Ezért érdemes megfontolni a támadóidő bevezetését a kézilabdában
11/05/2021 10:53