Svédország után a címvédő és olimpiai bajnok Dánia jutott döntőbe az egyiptomi férfi kézilabda-világbajnokságon, miután végig vezetve 35-33-ra legyőzte az Európa-bajnok Spanyolországot a pénteki második elődöntőben.


A spanyolok nyitott védekezéssel kezdték a meccset, erre reagálva a dánok rendre levitték a kapusukat támadásban, hogy létszámfölényt teremtsenek. A találkozó negyedénél már négy, később öt góllal is vezetett a címvédő, és a játék képe egy ideig Jordi Ribera szövetségi kapitány időkérése, illetve cseréi után sem változott. Sokkal jobban védekeztek és hatékonyabban támadtak a dánok, majd ellenfelük is agresszív, nyitott védekezésre váltott, ezzel sikerült két gólra felzárkóznia a szünet előtt.
A második félidőben egy ideig felváltva estek a gólok, majd a meccs háromnegyedénél az Európa-bajnoknak lendületes, gyors támadásokkal sikerült egy gólra visszazárkóznia. A spanyolok az egyenlítésért is támadhattak, de nem jártak sikerrel. A hajrában előbb ismét elléptek hárommal a dánok, majd az utolsó percben ismét az egyenlítés volt a tét az Európa-bajnok számára. Mivel Rubén Marchán a keresztlécet találta el, ezúttal sem élt a lehetőséggel csapata, és a dánok úgy nyerték meg az elődöntőt, hogy egyszer sem kerültek hátrányba.
European Championship
A második félidőre összerakták a játékukat, magabiztosan nyertek a franciák
16 ÓRÁJA
A mezőny legeredményesebb játékosa Mikkel Hansen volt, aki 17 lövésből 12 gólt szerzett. A Telekom Veszprém spanyol jobbátlövője, Jorge Maqueda ötször talált be.
A dánok ötödik alkalommal játszhatnak vb-döntőt, eddig hármat elveszítettek, egyet - két évvel ezelőtt - megnyertek.
Eredmények, elődöntő
:
Dánia-Spanyolország 35-33 (18-16)
korábban
:
Svédország-Franciaország 32-26 (16-13)
MTI
European Championship
Dánia könyörtelenül gázolt át a tartalékos Hollandián, már biztos elődöntős
19 ÓRÁJA
European Championship
Hiába vezettek a szünetben, szoros csatában végül kikaptak az izlandiak az Eb-n
20 ÓRÁJA