Se Omloop Het Nieuwsblad, se Kuurne-Bruxelles-Kuurne, Peter Saganhoz hasonlóan Wout Van Aert sem lesz ott a belga szezonnyitón. Inkább Olaszországban, a Strade Bianchén kezdi a országúti szezont.

Mert az évet már rég elindította, az ostendei cyclo-corss vb-n második lett, ami azt jelenti, hogy most sorozatban három világbajnoki ezüstnél jár.
"A vb után éreztem egy kis fáradtságot, főleg fejben. Ezért szükségem volt némi pihenésre, de az egy hetes szabi után már elkezdtem az edzőtábort.  Ahol szeretném az előre eltervezett munkát megcsinálni, így pedig lemaradok a belga szezonnyitóról. Ami nyilván fáj, de ezt a döntést most meg kellett hoznom."
Kerékpár
Van Aert: „Soha nem lesz belőlem háromhetes-menő”
7 ÓRÁJA
Az edzője, Marc Lamberts szerint van Aert-nak a következő időszakban még két kilót kell ledobnia a csúcsformához, aztán március 6-án a Strade Bianchén el is kezdheti az évet. 

043_2621927.jpg

Fotó: Eurosport

"Három csúcsformát szeretnék erre a szezonra, az egyik tavasszal lenne esedékes, mert jó lenne nyerni egy nagy egynapost. Aztán ott a Tour, majd a vb hazai közönség előtt. Ha ebből a háromból kell egyet mondani, akkor a világbajnokságot szeretném a legjobban, mert az a pálya elképesztően tetszik."
A Jumbo versenyzője az olimpiát ugyan nem említette, de szerinte ott sem teljesen esélytelen.
"Van realitása az éremnek, de inkább időfutamban, mint országúton. Elképzelhető, hogy épp ezért én nem fogok végig menni a Touron, így pedig nincs értelme a pontversenyről beszélni. Olimpiát viszont ritkábban rendeznek, épp ezért van egy semmihez sem hasonlítható rangja és varázsa. A zöld trikó ott lesz jövőre is."
RTBF
Kerékpár
Roglič óvatos, de a nagy kérdésre még nem tudja a választ
TEGNAP - 18:16
Kerékpár
Van der Poel erődemonstrációval tért vissza, Pidcock versenye drámaian ért véget
27/11/2022 - 13:03