Amit már hetek óta sejteni lehetett, az most már hivatalos, a verseny 2012-es győztese, Bradley Wiggins nem lesz ott a 2014-es Tour de France-on. Bár sokan szerették volna, hogy ő és csapattársa, Chris Froome együtt legyenek ott a rajtnál, végül a racionálisabb forgatókönyv valósult meg, a Team Sky csapat ugyanis nem viszi el a négyszeres olimpiai bajnokot a francia körre. Wiggins formája egyébként nem rossz, hiszen éppen csütörtökön, a végleges csapatkijelölés előtt nyerte meg Newportban - pályafutása során harmadszor - a brit időfutam bajnokságot.
"Szívesen indultam volna a Touron, de volt egy döntési pillanat, amikor határozni kellett a részvételről és akkor még nem voltam megfelelő állapotban"
- nyilatkozta ezt követően a brit kerekes.
"Nekem személy szerint ez egy keserű döntés, de a csapatunk a mai állás szerint a lehető legerősebb összeállítású"
- tette hozzá sokat sejtetően.
Wigginst már a közelgő ötkarikás versenyek kapcsán is kérdezték a brit újságírók, akiknek jelezte, hogy nem adja fel a Tour de France-os álmait, de Rióban szeretne ott lenni - pályaversenyzőként. Emellett az is érdekes, hogy a brit kerekes szerződése az idény végén lejár a Sky-nál és egyes hírek szerint az ausztrál Orica GreenEdge csapat szívesen látná őt a keretében. A Wiggins esetleges távozásáról szóló híreszteléseket az a tény is erősítheti, hogy a profi kerékpáros csapatoknál általában a Tour idején szoktak megkezdődni a tárgyalások a következő szezon szerződéseiről.
Giro d'Italia
Valter Attila: „Ebből a szakaszból erőt lehet meríteni a folytatásra”
20 PERC
A hírek szerint Wiggins a közelgő Nemzetközösségi Játékok pályaversenyein szerepel majd Glasgowban - a Tour helyett...
Kerékpár
Ez történt a Giro 4. szakaszán
13 ÓRA
Giro d'Italia
Valter Attila fehér trikós a Girón, Dombrowski nyerte a szakaszt
16 ÓRA