A Tour de France-t 2012-ben megnyerő, a tavalyi évet viszont a brit körtől eltekintve végig csak szenvedő Bradley Wiggins továbbra is őrzi azon jó szokását, hogy minden nyilatkozatában elejt valamit, amiről aztán hosszú vita folyik a sajtóban és a fórumokon. A legújabbat a Sky média napján sikerült...

Wiggo média day.jpg

Fotó: Eurosport

„Tisztán nyertem Tourt. Nincsenek csontvázak a szekrényemben. Ezt nem sokan mondhatják el magukról, egy kezemen meg tudom számolni. Egy nagyon szűk csoportról van szó, emiatt mindez felelősséggel is jár. És mostantól ezt hirdetni is fogom.”
Kerékpár
Tom Pidcock – Ilyen lenne a tökéletes sokoldalúság?
2 ÓRA
A brit elmondta, hogy a télen eltöltött egy kis időt Chris Froome-mal, sikerült tisztázniuk a nézeteltéréseiket, a francia kör címvédője pedig mesélt neki a legutóbbi nyáron tapasztalt atmoszféráról. „A Tour szörnyű volt a csapat számára. Borzasztó volt a hangulat a közönség, a bizalomvesztés miatt, én viszont kifejezetten szeretném visszanyerni azokat a szurkolókat a kerékpársportnak azzal, hogy egyre több mindenbe segítek betekintést nyerni. Tavaly az Oprah-interjú után még nem álltam rá készen. Mindenki azt kérdezte, mi a véleményem róla. De úgy nem megy, ha erőltetik. Mostanra viszont lehiggadtam.”Most következik a gondolat kifejzetten szerény része :-) : „Most már tudom, miért kérdezgetett mindenki engem. Sikerült feldolgoznom a Wiggo-hatást, hogy sikerült ösztönöznöm az embereket, hogy több kerékpárt adtak el Nagy-Britanniában. Lehet, hogy magamat dicsőítem, de b..sza meg, valakinek meg kell tennie.” (Nevet)
Wiggins megerősítette azt a már korábban is tudott információt, hogy tavasszal a Roubaix és a Tour of California lesz a két fő versenye.
Brabantse Pijl
Pidcock lenyomta Van Aertot
19 ÓRA
Tour of Turkey
Cavendish a harmadik szakaszgyőzelmét is behúzta
EGY NAP