Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Peák Barna: ”Szuper csapathoz kerültem, nagyon hamar beilleszkedtem a Wanty-ba”

Bodnár Gergő

Publikálva 02/02/2022 - 13:48 GMT+1

Valter Attilával ellentétben a WorldTour-mezőny másik magyar versenyzője, Peák Barnabás már elkezdte a 2022-es szezont. Az ötből három mallorcai egynaposon indult el, és Biniam Girmay csütörtöki győzelmének köszönhetően már sikerélményben is volt része az Intermarché-Wanty Gobert csapatában.

Peák Barnabás

Fotó: Instagram

A Wanty-hoz igazoló Peák Barna az előző héten három mallorcai egynapossal már elkezdte a 2022-es szezont, ma pedig nekivág az első idei többnaposának, ráadásul elég sűrű február vár rá, hisz a valenciai kört leszámítva még 4 versenye lesz ebben a hónapban.
Azt viszont nem szabad elfelejteni vele kapcsolatban, hogy még picit keresi önmagát és az igazi formáját, hisz január elején elkapta a covidot, ami érthető módon némileg visszavetette.

„Annyira nem tette be, mint tavaly, nyilván az oltás sokat segített, összességében négy napot hagytam ki, meg volt egy kis gyengeség. Szerencsére nagyon nem rogyasztott meg az egész történet. Nyilván a kieső napok meg edzések nem tettek jót, de most nagyjából kezdek visszatalálni önmagamhoz” – mesélte nekünk kedd este Barna, aki a valenciai kör után ott lesz az almeriai és jaeni egynaposon, részt vesz a február 16-án rajtoló andalúz körversenyen, majd a hónapot egy jó kis belga versennnyel, a Kuurne-Brüsszel-Kuurnével zárja.
De milyen volt az első három Wanty-mezben lenyomott mallorcai egynapos?
„Teljesen jó, picit éreztem, hogy hiányoznak a lábak, de amúgy szerencsére rendben volt minden. A csapat is szuper, nagyon hamar beilleszkedtem, jobban is, mint az előző soromnál, jó a bringa, jó a közösség, minden szuper.”
Barna egyébként – és ezt az Instagramon is lehetett látni – Jan Bakelantsszal alakította ki a legjobb viszonyt, de a két norvég versenyzővel, Alexander Kristoff-fal és Sven Erik Bystrømmel is nagyon jóban van.
picture

Peák Barna (jobbra) új csapattársaival

Fotó: Intermarché

„Alex az egyik leglazább srác a mezőnyben, Bakelants meg pont annyira nem tud biliárdozni, mint én, szóval jól elvoltunk.”
A beilleszkedéssel tehát nem volt semmi gond, Barna a csütörtöki Trofeo Alcúdiát sprintben megnyerő Biniam Girmayjal is kifejezetten szeret együtt edzeni („nagyon szerény és tisztelettudó srác”), jöhet a valenciai kör, az első idei többnapos.
„Nem igazán tudom, hogy mire számítsak a formám miatt, feljövőben vagyok, próbálok majd a lehető legtovább ott maradni a srácokkal, és ahogy tudom, segíteni őket.”
Mivel ezen a valenciai körön három esély is lehet a mezőnyhajrára, ne lepődjünk meg, ha Peák Barna felvezetőként főszerepet kap majd valamelyik szakaszon.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés