Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Evenepoel: „Visszataláltam a régi önmagamhoz”

Bodnár Gergő

Publikálva 03/02/2022 - 12:17 GMT+1

A Quick Step belga versenyzője rögtön az első versenynapján nyerni tudott, és minden esélye megvan arra, hogy elvigye a sárga trikót az ötszakaszos valenciai körről. Remco Evenepoel a tőle megszokott magabiztos fölényben tekert szerdán, így már 19 másodperc az előnye a legközelebbi rivális Vlasovval szemben összetettben.

Remco Evenepoel

Fotó: AFP

„Nem fogok idegeskedni, ha ezen a héten nem jön össze a győzelem, már csak azért sem, mert tudom, hogy jó telem volt. Tavaly ilyenkor még maximum az uszodába járhattam le, a tekerés szóba sem jöhetett.” Ezt mondta Remco Evenepoel a valenciai kör rajtja előtt, ahol „természetesen” eléggé odatette magát az első napon, és nagy fölénnyel nyerte meg a nyitószakaszt.
Így már biztosan nem fog idegeskedni az év első versenye miatt, hisz rögtön jött a nyugtató győzelem, sőt, ebből könnyen összetett is lehet.
„Nem jártam be a hegyet, csak a Velovieweren néztük meg az emelkedőt, de ettől még tudtam, hol kellene támadni. Télen pont arra fektettem a fő hangsúlyt, hogy a meredek részeken is robbanékony legyek, és 1-2 percig teljes erőbedobással tudjak menni” – mondta Evenepoel, aki tegnap olyan hegymászókat hagyott le simán, mint Vlasov, Más vagy Fuglsang.
A Quick Step versenyzője elárulta, hogy az elmúlt hónapok során valóban egy kicsit izmosabb lett, és már most kicsattan az erőtől, ennek oka pedig a nyugodt télben keresendő.
„Csak annyit edzettem, amennyit előírtak, nem féltem pihenni, ha kellett, két teljes napra is letettem a bicót. Szerintem ennek az eredménye, hogy már most visszataláltam a régi önmagamhoz. A felkészülés előtt ráadásul volt egy szuper nyaralásom, ahol még csak nem is gondoltam a versenyzésre. Megfogadtam, hogy idén semmire nem fogok rápörögni feleslegesen, hisz így sokkal könnyebb ráhangolódni a feladatokra. Azt hiszem, megtanultam türelmesnek lenni, hisz a szezon hosszú és tele van lehetőségekkel.
Kezdem érteni, hogy ha széthajtom magam télen, az nem megoldás semmire. Ésszel kell készülni.
Evenepoelnak megvan a sárga, a Quick-Step ma Fabio Jakobsennel sorozatban a második szakaszát is megnyerheti, és papíron már csak egy necces nap lesz a versenyen, a pénteki (murvás) hegyi befutó. Egy olyan úton, amiről pár napja még Evenepoelék is azt hitték, hogy szó szerint járhatatlan.
„Elmentünk pályabejárásra, ráfordultunk az útra, és azt hittük, hogy a szervezők rossz GPS-adatokat adtak meg nekünk. Úgy voltunk vele, biztosan eltévedtünk és rossz oldalon vagyunk. Aztán kiderült, hogy nem, és tényleg ott az út. Jó kis montis napunk lesz pénteken.”
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés