Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Voigt szerint a Jumbo nem bízik Kussban, Vingegaard vagy Roglič nyerhet

Lantos András

Publikálva 14/09/2023 - 11:42 GMT+2

Kulcsfontosságú nap következik csütörtökön a Vueltán, a mezőnyre négy kategorizált emelkedő után a La Cruz de Linares tetején vár hegyi befutó. A kerékpáros közvélemény hetek óta lázban ég, hogy a közkedvelt luxussegítő Sepp Kuss vagyon megnyerheti-e az év harmadik háromhetesét a két sztárcsapattárs, Jonas Vingegaard és Primož Roglič előtt. Jens Voigt szerint nem.

Kuss maradt pirosban, de már csak 8 másodperccel vezet - összefoglaló

A korábbi kiváló kerékpáros, Jens Voigt, aki visszavonulása óta többek között az Eurosport szakértőjeként dolgozik, a szerdán látottak után egyre kevesebb esélyt lát a piros trikós amerikai számára.
Szerinte a Jumbo-Visma nem bízik teljes mértékben Kussban.
„Attól tartok, meghozták a döntést csapaton belül: nem bíznak abban, hogy Kuss meg tudja tartani a trikót a következő két nehéz napon. Szerintem inkább átadnák Rogličnak vagy Vingegaard-nak” – mondta Voigt.
Szerdán az Angliru tetejére a Jumbo három hegyimenője érkezett meg az első három helyen, ám a Giro és a Tour idei győztese leszakította a piros trikóst, aki 19 másodpercet kapott tőlük, plusz a jóváírások.
Voigt úgy látja, „teljesen szükségtelen” volt támadni az összetett éllovas Kusst.
„Sepp Kuss egyértelműen erősebb, mint mindenki más, de úgy tűnik, nem törődnek ezzel, ami meglepő számomra. Ez sport, és nem garantált a tündérmesébe illő befejezés; a legjobbnak kell nyernie.”
„De Roglič azért is nyert Giro d’Italiát, mert Kuss személyében mellette volt a leghűségesebb segítő. Vingegaard is többek között azért nyert Tour de France-t idén, mert Kuss személyében mellette volt a leghűségesebb segítő. Ez lenne a tökéletes pillanat, hogy meghálálják a kitartását.”
„Túlzás lenne azt várni, hogy átadjanak valamit egy versenyzőnek, aki csak idén 3500 kilométeren keresztül dolgozott a kapitányaiért?”
„Egy dolog biztos, az én irányításom alatt nem így ment volna a verseny, de szabad világban élünk, és láthatóan van egy egységes taktikai irány, nekem pedig nincs beleszólásom abba, ami a Jumbónál történik.”
Sepp Kuss a hetedik szakaszon vette át a vezetést a Vuelta összetettjében, és miután a valladolidi időfutam után is perc fölött volt az előnye a legnagyobb riválisokkal szemben, sokan elkezdtek esélyesként tekinteni rá.
Két napja azonban több mint 1 percet kapott a szakaszgyőztes Vingegaard-tól, az Angliru után pedig mindössze 8 másodperc előnye maradt az összetettben.
Az idei Vueltából, melyen a Jumbo-Visma csapatában Valter Attila ott van, még két hegyi és két sík szakasz van hátra.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés