A hatodik szakaszt követően megint új piros trikósa van a Vueltának, tegnap óta már Remco Evenepoel vezet összetettben. Bár az előnye nem óriási, Roglic előtt csak egy perccel vezet, Carapaz pedig majdnem 3 percre van tőle. Madrid még nyilván nagyon messze van, de azok alapján, amit csütörtökön láttunk a belga versenyzőtől, úgy tűnik, tényleg lehet esélye összetettben.
Pedig a rajt előtt Patrick Lefevere még arról beszélt, hogy majd a 10. szakasz, vagyis az időfutam után húznak egy vonalat. Ha Remco akkor is jól áll, akkor lesz értelme az összetettről beszélni.
Ezt a véleményt a belga versenyző édesapja, Patrick Evenepoel is osztja.
Kerékpár
Simmons: „Nem túl jó mostanság fiatal versenyzőnek lenni”
8 ÓRÁJA
„Ezekben a napokban egy építkezésen dolgozom, és délután épp hazafelé tartottam a kerékpárommal. A fülemben szólt a Sporza közvetítése, és amikor hallottam, hogy a Quick-Step milyen durva tempót megy, egy pillanatra megálltam, hogy belenézzek a közvetítésbe” – mesélte Patrick Evenepoel.
„Aztán Remco a sor elejére került, elkezdte növelni a tempót, és ott már én is lehúzódtam az út szélére. Néznem kellett a szakaszt. A feleségem is ezt tette, csak ő épp dolgozott, és egy fodrásznak azért nem könnyű figyelnie az adást. Főleg akkor, ha épp ülnek előtte a székben. Nem lesz túl jó híred, ha egy Vuelta szakasz miatt levágod a vendéged fülét.”
Evenepoel ugyan Jay Vine sikeres szökése miatt nem nyerte meg a spanyol kör első igazi, hegyi befutós szakaszát, de Enric Mas-t leszámítva, minden riválisát leszakította magáról. Meglepő módon, még Primoz Roglic sem bírta a tempóját.
„Pirosban van, ez tény, de nincs nagy az előnye, és Madrid még elképesztően messze van” – mondta Patrick Evenepoel.
„Meglepett, hogy Roglic leszakadt róla, de őt nehéz hova tenni, és még a hosszú időfutamon sem láttuk. Majd ha Remco az egyenkénti után így áll, akkor elkezdhetünk reménykedni. Jó döntés volt a csapata részéről, hogy ők is a 10. szakasznál húzták meg a vonalat. Ott azért már látszani fog, kitől mit várhatunk.”
Az Evenepoel környezetében dolgozók, szinte kivétel nélkül elmondták a nagy rajt előtt, hogy rengeteget készült erre a versenyre, tél óta csak a Vuelta jár a fejében, és ennek rendelt alá mindent. Annak a Vueltának, ami mindössze pályafutása második Grand Tourja, de az első olyan, ahol tényleg esélye lehet egy komolyabb eredményre.
Mert a tavalyi Girón ugyan ott volt, de az utólag mindneki elimserte, hogy hiba volt Evenepoelt elindítani.
„Hallom, hogy a srácok mennyire motiváltak a csapatban, őket is húzza, ha Remco jól megy, és van miért dolgozni. Boldog vagyok miatta, sokat készült erre a versenyre, nem kevés időt töltött magasalton, sokat volt Spanyolországban, és amikor hazajött hozzánk, mi is maszkban voltunk. Nem akartunk semmit kockáztatni. A Vuelta előtt direkt nem kérdeztük a versenyről, hanem hagytuk, hogy ő hozza fel a témákat. Próbáltunk egy kis nyugalmat sugározni az irányába.”

Patrick Evenepoel - forrás: nieuwsblad.be

Fotó: Other Agency

De mit vár a család Remcotól? Aki a nagy rajt előtt még arról beszélt, hogy inkább 1-2 szakaszgyőzelemben gondolkozik, nem pedig az összetettben.
"Ennyi meló után, kijárna neki valami szép eredmény, ami nálam mondjuk egy szakaszgyőzelmet és a legjobb tízbe kerülést jelentené. Szerintem ez már siker lenne” – mondta Remco édesapja.
„Persze alap, hogy bukás nélkül hozza le a három hetet. Magam részéről még nem ünnepelnék, de örülök, hogy a befektetett munka kezd megtérülni, és nála a piros trikó. Most még pár napig dolgozunk, aztán irány Spanyolország, mert úgy terveztük meg a családi nyaralást, hogy az utolsó 10 napot Remco közelében, a Vueltán töltjük.”
Forrás: nieuwsblad.be
Giro d'Italia
Most már biztos: Evenepoel ott lesz a 2023-as Girón!
01/12/2022 - 18:56
Kerékpár
Pogačar: „Nagyon jó lenne újra Bernal ellen versenyezni”
25/11/2022 - 17:30