Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Evenepoel szerint Pogačar még mindig a világ legjobb versenyzője

Bodnár Gergő

Publikálva 17/08/2022 - 17:18 GMT+2

Remco Evenepoel úgy véli, hiába volt két rosszabb napja Pogačarnak a Touron, ő még mindig a világ legjobbja. A Vueltára készülő belga versenyző azt is kihangsúlyozta, hogy az összetettnél egyelőre jobban érdekli egy-két szakaszgyőzelem.

Remco Evenepoel

Fotó: AFP

Bár nem nyert még háromhetest, sőt az eddigi 1 Grand Tour-indulásáról sem őriz túl sok jó emléket, azzal pontosan tisztában van, hogy egy rosszul sikerült verseny miatt, senkit nem szabad leírni.
Épp ezért Remco Evenepoel sem hajlandó 'temetni' Tadej Pogačart, mert volt két rosszabb napja a Touron, és sorozatban harmadszor nem lett övé a sárga trikó.
A Vueltára készülő belga versenyző védelmébe vette – a spanyol kört egyébként a téli terveivel ellentétben kihagyó – Pogačart, aki szerinte még mindig a világ legjobbja.
"Az én szememben továbbra is Tadej a világ legjobb versenyzője. Lehet, hogy nem nyerte meg sorozatban harmadszor a Tourt, és volt a három hét alatt két gyengébb napja, amikor időt veszített, de ettől még nem kell temetni. Továbbra is tiszteletet érdemel, mert amit eddig tett, az egészen fenomenális”
"Amikor a Jumbo-Visma csapat szinten megtámadta őt a Galibier-n, élete egyik legnehezebb pár kilométerét, majd a legnehezebb szakaszát élhette át. És összességében nem is kezelte rosszul az egészet. Sőt, megpróbálta a legjobbat kihozni abból a napból. Szerintem ezért csak tiszteletet érdemel, és egyáltalán nem lenne szabad negatívan beszélni róla."
A Quick-Step belga versenyzője júliusban a távolból figyelte a Tourt, de a livignói edzőtábor során azért naponta figyelemmel követte a Vingegaard-Pogačar csatát. Szóval tudja, miről beszél.
"A srácokkal az edzések után minden nap néztük a Tourt, és ami nekünk is egyből feltűnt, azok a kifejezetten magas átlagok voltak. Mondjuk a Jumbót elnézve, nekik lehet, nem is volt olyan nehéz ez a verseny" – mondta Evenepoel, aki szerint egy ilyen jól működő Jumbóval nem nagyon lehetett mit kezdeni egyedül.
Szerintem Tadej magában azért érezte, hogy az ő soránál a Jumbo erősebb és stabilabb lesz, de ennek ellenére egyáltalán nem tört meg. Épp ezért zseniális, amit szinte egyedül kihozott ebből a Tourból. Három szakaszt nyert, második lett összetettben, és simán elvitte a fehér trikót.
picture

Remco Evenepoel

Fotó: AFP

A Quick-Step versenyzője – aki a tavalyi, rossz emlékű Giro után – pályafutása második Grand Tourjára készül, arról is beszélt, hiába tartják őt az egyik nagy esélyesnek, előzetesen nem a Vuelta-győzelemben gondokozik.
"Ha tudnék nyerni egy-két szakaszt, akkor számomra már sikeres lenne ez a Vuelta. A fő célom sokkal inkább a győzelem, mint az összetett. De ha nyerek, és közben jól állok, az mind csak bónusz lesz. Ezt tényleg így gondolom, mert a három hét alatt bármikor jöhet egy rossz nap, és ott elúszhat minden. Csapat szinten nagyon érdekel minket a nyitónap, én pedig személy szerint az egyetlen egyéni időfutamot néztem ki magamnak.”
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés