Nyilatkozatok a Vuelta 19. szakasza után.

A szakaszgyőztes Mads Pedersen: „Wow, micsoda nap volt! Nehéz volt irányítani a mezőnyt, de a csapatom lenyűgözött. Mindenki nagyon keményen melózott, és a srácoknak köszönhetően sikerült megfogni a szökést. Antonio Tiberi vékony srácnak tűnik, de erős, és jól tudtam, hogy a sprintre szépen kihoz engem. Miles Scotson támadásánál szépen résen volt, aztán tudtuk tartani a sebességet, így csak be kellett fejeznem a munkát. Tényleg le a kalappal a srácok előtt, hálás vagyok nekik, nélkülük esélyem sem lett volna. Ez számukra is egy győzelem."
A három szakaszgyőzelem több, mint amiről álmodtunk. A szombatot túl kell élnünk, aztán meglátjuk, mi lesz Madridban, de bármi történjen is, nagyon elégedettek lehetünk a versennyel.
Kerékpár
Tíz statisztika, ami jól mutatja Evenepoel klasszisát
18 ÓRÁJA
A szakaszon harmadik Gianni Vermeersch: „A végén próbáltam rakni a kereket Fred Wrightra, és bár elég sokáig vártunk a sprint elindításával, nem voltam elég gyors, hogy a győzelemért versenyezzek. A taktikánk jól működött, a főmezőnyben tudtam maradni a hajrára, és örülünk, hogy összejött ez a helyezés, annak viszont még jobban, hogy ezzel is üzenhettünk Jay Vine-nak. Remélhetőleg Madridban Tim Merlier győzni tud majd, szépségtapasz lenne számunkra. Tim egyébként a szobatársam, reggel kaptam pár tanácsot tőle, talán ez is segített a hajrában.”

A 19. szakasz befutója

Fotó: AFP

A pöttyös trikós Richard Carapaz: „Elég gyors volt a nap, de tudtuk, hogy holnapra is tartalékolni kell. Őrült szakasz lesz, sok forog kockán, és remélem, hogy meg tudom védeni a trikót. Carlos (Rodríguez – a szerk.) sokat szenvedett a szakasz elején, és a hőség sem segített neki. Örülünk, hogy ezt a szakaszt is átvészelte, meglátjuk, hogy érzi magát holnap. Nyilván érte is dolgozni fogunk.”
Az összetettet vezető Remco Evenepoel: „Tökéletesen alakult a szakasz. Jól jött, hogy egész nap a Trek dolgozott, de közben megígértem Madsnak, hogy kontrolláljuk a szökéseket, így mi is tettük a dolgunkat. Nagyon különleges, amit Mads csinál, pláne úgy, hogy az emelkedők sem könnyűek. Köszönet neki és Treknek az együttműködésért, fontos volt, hogy biztonságban megérkezzünk a célba, mert eléggé féltem a bukástól. Nagyon kemény lesz a szombati szakasz, felkészülünk a legjobbra és a legrosszabbra is. A Movistar és Mas biztosan megpróbál majd valamit, de nem hinném, hogy felelőtlenül elpazarolnák az energiáikat, mert az összetett második helye is sok UCI-pontot hozna nekik. Már csak egy nap választ el az álmainktól, de nagyon koncentrálni kell és egyszer sem szabad pánikba esnünk. Az biztos, hogy hatalmas csata lesz."
Pályafutásom legfontosabb napja jön, igyekszem a lehető legnyugodtabb maradni.

Remco Evenepoel

Fotó: AFP

Kerékpár
„Evenepoel egyszer sem blöffölt, amikor azt mondta, brutál jó erőben van”
EGY NAPJA
Kerékpár
Az év szenzációja, vagy sima blöff? Az Ineos állítólag Evenepoelt akarja
29/09/2022 - 05:02