Jay Vine görgőn futott be, de komoly versenyző lehet belőle az országúton is. A 8. szakasz főszereplőinek nyilatkozataiból válogattunk.
„Az első emelkedőn úgy éreztem, nem biztos, hogy elöl tudunk maradni” – mondta a szakaszgyőztes Jay Vine, aki ott volt a nap szökésében. „De aztán összejött egy jó csoport, úgyhogy egyre inkább a szakasz volt a fő cél, és persze közben gyűjtögettem a hegyi pontokat úgy, hogy közben nem pazaroltam el túl sok energiát.”
„Lutsenko támadott először bő hattal a vége előtt, de ott voltam szorosan a kerekén. Aztán gyorsítottam, mert arra számítottam, hogy lesznek még megindulások. Másfél perccel később már nem volt mögöttem senki a hajtűkanyarban, én meg mentem tovább. Nyomtam egy 25 perces erőkifejtést. Az az igazság, hogy az előző győzelmem után elég sok önbizalmam volt. Nagyon élveztem, fantasztikus nap volt.”
Vuelta a España
Haverok, meggylé, Fanta – így néz ki Evenepoel Vuelta-győzelmet érő étrendje
18/09/2022 - 17:37
Az összetett menők, bár bónusz már nem járt érte, azért megnyomták a végét, és egyértelműen látszott, hogy Remco Evenepoel van a legjobb erőben. Mögötte Enric Mas és Primoz Roglic jött meg.

Parádés dupla - három napon belül második szakaszát nyerte Jay Vine

„Ez hatalmas önbizalmat ad nekem, és nem csak nekem, hanem a csapat minden tagjának” – mondta Evenepoel. „Már csak azért is, mert szerintem ez volt az egész Vuelta legnehezebb befutója. Tudtam, hogy jó vagyok, de közben az embernek bíznia kell abban is, hogy senki sem fogja megkontrázni. Örültem, hogy miután én melóztam elöl, még a kis sprintet is megnyertem a végén.”
„Kiválóan kontrolláltuk a napot az elejétől a végéig. A csapat történetében nem volt még ilyen, úgyhogy nagyon büszkék lehetünk. Tökéletes verseny volt számomra, és az egész csapat számára is. Tettünk egy komoly lépést a végső célunk felé.”
Az összetett esélyesek közül mindenki kapott, kivéve Mast és Roglicot.
„Néhány fontos rivális kapott, igaz, a két legfontosabb nem. Elégedett és büszke vagyok, hogy végre ott vagyok a világ legjobb hegyimenői között. Az én szememben Mas és Roglic ott van a top 5-ben. Ami Mast illeti, minél tovább együtt tudunk dolgozni, annál jobb. Jó formában van, de ő is tudja, hogy kedden elég sok időt veszít majd.”

Vuelta mérleg: két hegyi befutó, két Jay Vine győzelem - összefoglaló

„Nagyon nagy volt a páratartalom, és nagyon csúszós volt az utolsó emelkedő” – mondta a csalódott és eléggé elgyötört Tao Geoghegan Hart, aki közel fél percel Evenepoel mögött, a 11. helyen jött meg. „Jó pozícióból indultunk, de nem tudtunk versenyben lenni a legjobbakkal. Próbáltuk csökkenteni a veszteségeket, de az utolsó kilométereken még jobban leszakadtunk. Nem vagyok ideális állapotban, de próbálok bízni magamban és okosan versenyezni. De furcsa, hogy nem tudok 100 százalékot nyújtani.”
Marc Soler volt az, aki a legkitartóbban próbált Vine-nal menni, bár majdnem fejreállt a végére.
„Vine iszonyat erős volt, nem tudtam átvenni a ritmusváltását” – mondta Soler. „Aztán mentem, ahogy csak tudtam, a végére meg is zuhantam egy kicsit.”
via HLN, Het Nieuwsblad, as.com
Vuelta a España
Juan Ayuso: „Még mindenben fejlődnöm kell, de már látszik, hogy nyerhetek háromhetest”
15/09/2022 - 08:20
Vuelta a España
Blanka, Madrid, a búcsúzó Valverde, és Evenepoel testközelből - élménybeszámoló a Vueltáról
14/09/2022 - 08:39