Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Enric Más: „Amikor kiszálltam a Tourról, nem hittem, hogy ez sikerülhet”

Bodnár Gergő

Frissítve 12/09/2022 - 20:48 GMT+2

Enric Más egy Covid miatt feladott, de amúgy is rosszul sikerült Tour de France után jött el a Vueltára, ahol Roglic kiesése után az egyetlen olyan versenyző maradt, akitől a harmadik héten tartania kellett Evenepoelnak.

Enric Más

Fotó: AFP

Akárcsak tavaly, Enric Más most is második lett a Vueltán.
Egy éve Roglic, most Evenepoel előzte meg egészen simán, de ettől még az összetett helyezése nagyon jól fizetett, a bentmaradásért küzdő Movistarnak. A spanyol versenyző egy Covid miatt feladott, de amúgy is rosszul sikerült Tour után jött el a Vueltára, ahol Roglic kiesése után az egyetlen olyan versenyző maradt, akitől a harmadik héten igazán tartania kellett Evenepoelnak.
Nem sok jó történt idén a Movistar versenyzőjével, de a vasárnap véget ért Vueltát nagyon jó érzésekkel zárta. Nem szomorú a második hely miatt, mint mondja, sokkal többet nem tudott volna tenni Evenepoel ellen.
Egy dologban azonban biztos, ha a jövőben GT-t szeretne nyerni, az időfutamban egyértelműen javulnia kell.
Visszatértél a dobogóra, egy rosszul sikerült Tour után. Számítottál valami hasonlóra?
Nehéz erre válaszolni, mert most az események hatása alatt vagyok. Egyet tudok, tanulnunk kell a hibákból, és soha nem szabad azt hinni, hogy nem tudunk tovább fejlődni. Köszönöm Unzue és Valverde támogatását, ha ők ketten nincsenek, valószínűleg nem dolgozom fel ilyen gyorsan ezt a Tourt. Amikor feladtam, nem hittem volna, hogy ez a Vuelta így sikerülhet.
Van benned hiányérzet? Nem volt olyan hegy, ahol zavarba lehetett volna hozni Evenepoelt?
Talán Sierra Nevadában, ott elég jól éreztem magam, de a szombati szakaszban nem volt több. Nem is a hegyekkel van baj, engem főleg az időfutam visel meg. Ha háromhetest szeretnék nyerni a jövőben, ebben a számban fejlődnöm kell.
Pedig a számok azt mutatják, hogy ha nincs az a két időfutam, akkor
Ezt felesleges előhozni, mert semmi értelme így számolni. Van időfutam, nekem meg javulnom kell benne. Én is tudom, a csapat is tudja. Nyilván nem világbajnok akarok lenni ebben a számban, de előre kell lépnem.
picture

Enric Más

Fotó: AFP

Az, hogy Ayuso és Carlos Rodriguez megérkezett, az neked vagy Landának könnyebséget jelent?
Én nem attól megyek rosszul, hogy elvárják tőlem a jó eredményt. Annak, hogy Juan 19 évesen felállhatott a dobogóra, nagyon örülök. És annak is, hogy Carlitos is szinte végig ott volt mellettünk. A balesete nélkül talán bejöhetett volna a Top 3-ba. A spanyol szurkolók nyugodtak lehetnek, mert az utánunk jövő generáció láthatóan rendben van.
Te jól mész, de közben elég sokan kritizálják a csapatodat.
Ez van, de a negatív kommenteken mi csak nevetni szoktunk. Nem baj, ezektől is erősebbek leszünk. Mintha mostanában divatos lenne belénk állni. Folyamatosan jönnek irányunkba a kritikák, de olyanok, amiken tényleg kizárólag mosolyogni lehet.
Azzal, hogy 2. lettél összetettben, elég sok pontot szereztél a csapatodnak. Egyre biztosabb a bentmaradás?
Jól jött a Vuelta, de ettől még a hátralévő időszakot meg kell nyomni, és nem dőlhetünk hátra. Ami engem illet, ó pár olasz egynaposra elmegyek, és ott próbálok segíteni a csapatnak. Nem akarok most leállni, mert akkor nagyon sok idő telne el a következő idény első versenyéig. Amúgy is régen mentem már ősszel Olaszországban, és kifejezetten szeretem ezeket az egynaposokat. Főleg a Lombardiát.
Forrás: Marca.com
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés