Ha Rogliccsal most nem számolunk, akkor talán ők hatan nehezíthetik meg leginkább Evenepoel dolgát.
Richard Carapaz (Ineos Grenadiers)
Biztosak lehetünk benne, hogy fűti a visszavágás vágya, amiért kikapott Jai Hindleytől a Girón. Két éve már állt dobogón, úgyhogy nyilván mindent megtesz majd, hogy ismét ott legyen. Ráadásul a meredek hegyek neki olyanok, mint szamurájnak a kard, szóval jó esélyei lesznek.
Kerékpár
Evenepoel óriásit ment, Valter Ati ugyancsak, Van der Poelt letartóztatták - ESB podcast
EGY NAPJA
Ami nem mellette szól, hogy a Giro után két hónapig nem versenyezhetett, visszatérése után pedig a lengyel körön nem igazán volt meggyőző. A kapitányi szerepet valószínűleg meg kell majd osztania Sivakovval, az pedig, hogy távozik a csapattól, kétségtelenül nem őt erősíti.
Jai Hindley (Bora Hansgrohe)
A Girón túl erős volt az olasz hegyekben Carapaznak, a többieknek pedig végképp. Lehetősége van, hogy behúzzon egy emlékezetes duplát. A csapata rendkívül erős, hisz ott lesz mellette Kelderman, Buchmann és Huguita is. Ami még fontos, hogy a Burgoson folyamatosan javult a formája.
Vitathatatlan, hogy a 30 kilométeres időfutam nem az ő lábaira játszik. Az sem előny neki, hogy még csak másodszor vesz részt a Vueltán, ráadásul legutóbb 2018-ban indult. Sőt, most először megy két nagy kört egy évben, úgyhogy érdekes lesz látni, hogy birkózik meg a feladattal.

Jai Hindley

Fotó: AFP

Simon Yates (BikeExchange-Jayco)
Az jól látszott az elmúlt hetekben, hogy jó formában van, ott volt például a San Sebastian, ahol hatodikként zárt. Mellette szól a rutinja, hogy már mindhárom nagy kört legalább háromszor teljesítette, a Vueltát pedig meg is nyerte 2018-ban.
Evenepoel elég egyértelműen erősebb volt nála a San Sebastianon, ez kétségtelen, ráadásul továbbra is hajlamos a sérülésekre. A legutóbbi négy háromheteséből csak egyet tudott befejezni, igaz akkor, a 2021-es Girón, dobogóra állhatott.
Joao Almeida (UAE Team Emirates)
A portugált tehetség nagyot ment a burgosi körön, nyert egy szakaszt, és második lett összetettben. Mindenképpen előny lehet a számára, hogy a Giróról való kiszállása után bőven volt ideje a Vueltára összepontosítani.
Semmiképp sem szól mellette, hogy ez lesz az első Vueltája, ráadásul még a Touron sem indult. Ami a nagy köröket illeti, eddig összvissz két befejezett Giro van a neve mellett. A meredek emelkedőkön nem mindig szokott jól menni, döntő lesz, hogy ezeket most hogy bírja majd.

Joao Almeida

Fotó: AFP

Enric Mas (Movistar)
Spanyolként a hazai pálya előnyét mindenképpen élvezheti, ráadásul van már két összetett második helye a versenyről. 27 évesen a legjobb korban van, úgyhogy, ha minden a tervei szerint alakul, akár léphet is egyet előre.
Pozitív covid-teszt miatt három nappal a vége előtt kellett feladnia a Tourt, és azóta nem is versenyzett. Emellett az is igaz rá, hogy taktikailag nem tartozik a legérettebb versenyzők közé.
Nairo Quintana (Arkea-Samsic)
Rendkívül kiegyensúlyozott Tourt tudhat maga mögött, ami azért fontos, mert a múltban ez nem mindig volt így. Szerződést készül hosszabbítani a csapatával, amely jövőre a World Tourba készül. Mindez feltétlenül önbizalmat adhat neki.

Nairo Quintana

Fotó: AFP

Közel négy percet vert rá Vingegaard a Tour 40 kilométeres időfutamában. Ez azt jelenti, hogy az egyenkénti továbbra is a gyenge pontja. Megvan a veszélye, hogy a csapatával már az első szakaszon, a csapatidőfutamban hátrányba kerül.
via nieuwsblad.be
Országúti Világbajnokság
Evenepoel zseniális, 26 kilométeres szóló után nyert világbajnoki aranyat
TEGNAP - 07:12
Országúti Világbajnokság
„Mindent megbeszéltünk, mint egy jó házasságban szokás” - a belgák egymásért tekernének a vb-n
22/09/2022 - 16:54