Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Roglic leadta a piros trikót, Carapazt megbüntették

Bodnár Gergő

Publikálva 17/08/2021 - 11:05 GMT+2

Az első hegyi befutó után már nem Roglic van pirosban, Carapaz hétfőn 20 másodperces büntetést kapott.

Roglic és Yates célbaér a 3. szakaszon

Fotó: Twitter

Nekem jól ment, és ennek örülök. Már nincs nálunk a piros trikó, de nem hiszem, hogy ez olyan nagy probléma lenne. Sok van még hátra ebből a Vueltából, és eddig csak egy komolyabb hegyen jártunk.
Roglicnak igaza van, még nagyon a verseny elején járunk, ennek ellenére már most jelentős különbségek vannak az összetett esélyesek között. A nagy nevek a Picon Blancón együtt jöttek meg, leszámítva Carapaz, aki az úton egy percet szedett be, majd szabálytalan frissítés miatt 20 másodperces büntetést kapott.
Az Ineosból továbbra is Bernal a legjobb (27 másodpercre van Roglictól), Yates viszont annak ellenére áll jobban Carapaznál, hogy a második szakasz végén egy bukás miatt fél percet kapott.
"Primoznak jó napja volt, Seppnek azonban kevésbé, ennek ellenére azt mondom, úgy állunk összetettben, ahogy előzetesen szerettünk volna” – nyilatkozta Grischa Niermann, a Jumbo sportigazgatója.
„Talán kicsit furcsán hangzik, de annak ellenére, hogy elvesztettük a piros trikót, ez egy nagyszerű nap volt számunkra. Primoz előzetesen beleegyezett abba, hogy átadjuk a trikót, így nem igazán melóztunk azért, hogy nálunk maradjon. Ha nem így dönt, biztosan a komplett csapat más stílusban versenyzett volna.”
A piros trikós Rein Taaramae
Három nap után a wanty-s Rein Taaramäe vezeti az összetettet, és ha nem történik vele semmi extra, ma meg is tarthatja a piros trikót. Ami – és erről utólag mesélt – nagy célja volt már a hétfői rajt előtt, hisz korábban ugyan nyert két GT-szakaszt, az összetettet azonban még soha nem vezette.
„És mivel 34 múltam, erre valószínűleg sok lehetőségem már nem is lesz. Beszélgettünk a szakasz előtt Valerio Pivával, hogy nem lenne hülyeség szökni, hisz számoltunk ezzel a forgatókönyvvel. Jó nevekkel mentem el, Dombrowski megint ott volt mellettem, akárcsak a Girón, de sokat számított az is, hogy a mezőny nem akarta mindenáron a szakaszgyőzelmet.”
Forrás: Cyclingnews, Velonews

Minden reggel elküldjük e-mailben a legérdekesebb híreket a sportvilágból, válogatunk a legjobb cikkeinkből. Az Eurosport napi hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés