Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Lopez: „Veszett ügynek éreztem az egészet”

Kálmán Laci

Frissítve 05/09/2021 - 10:48 GMT+2

Ritkán látunk olyat, hogy valaki ilyen szinten feladja a harcot. Pedig az összetettben 3. helyen álló Lopez állapota megengedte volna, hogy folytassa a Vueltát.

Miguel Ángel López

Fotó: AFP

A spanyol kör utolsó előtti szakasza nem várt fordulatokat hozott. Roglic maradt pirosban, Más továbbra is második, mögöttük azonban felborult az összetett.

Miguel Ángel López szombaton váratlanul feladta a Vueltát, 15 kilométerrel az utolsó előtti szakasz vége előtt. A kolumbiai versenyző egyedül próbált kétségbeesetten az esélyesek csoportjával tartani, majd minimalizálni a veszteségeit, de úgy érezte, szélmalomharcot vív. Mentálisan mélypontra került, és végül, a sportigazgatói biztatása ellenére, feladta a versenyt.
Miután a mezőny többi tagja célba ért, López elnézést kért a feladás miatt, hisz virtuálisan még top 10-es pozícióban volt, amikor leszállt a kerékpárjáról.
„Ahogy láthatták, az üldözőcsoport szakadásának pillanata egy nagyon nehéz helyzet volt” – mondta López. „Egyre nehezebb dolgunk volt, miközben az összetett esélyesek előttünk tekertek. A Bahrain remekül kijátszotta a lapjait, és nagyon nehéz volt csökkenteni a különbséget.”
„A lábaim iszonyú fáradtak voltak, a tempó nagyon nagy volt, és nem volt segítségünk, hogy csökkentsük a különbséget. Az az igazság, hogy későn reagáltunk. Sok minden közrejátszott abban, hogy így alakult, de összességében nagyon szomorú, hogy a Vuelta így ért véget a számomra.”
„Hogy miért szálltam le a kerékpárról? Emberek vagyunk, nem gépek. Néha kiderül, hogy húsból és vérből vagyunk. Elnézést kérek a csapattársaimtól, ők mindent beleadtak. Úgy döntöttem, hogy feladom, és nem harcolok tovább. Veszett ügynek éreztem az egészet. A rajongóktól, a szponzoroktól és a szervezőktől is elnézést kérek.
Rafael Acevedo, López edzője és apósa elmesélte, hogy tanítványa beszélt a feleségével telefonon. Elmondása szerint a kolumbiai versenyző kiborult, mert elúszott a dobogó a számára. Véleménye szerint López feladásában alaposan benne volt az is, hogy a csapatfőnök, Eusebio Unzué kiabált Lópezzel a szakadás után.
„A lányom felhívta őt az erőnléti edző telefonján, aki a kocsiban ült” – mondta Acevedo. „Elmondása szerint Miguel kétségbeesésében sírt, annak tudatában, hogy nem sikerült elérni a kitűzött célt, a dobogót.”
„A lányom elmondása szerint Yates kontrája után Miguel Bernal kerekén volt, aki nyilvánvalóan lassult, és kezdte elveszíteni a kontaktot. Amikor üldözni kezdett, azt mondták neki, hogy ne tegye. Maga Unzué ment mellé és kiabált neki a kocsiból. Ez borította ki a bilit.”
Acevedo szerint ez az incidens vezetett ahhoz, hogy López végül feladta a versenyt.
„Szerintem jó erőben volt, csak sajnos nem a jó keréken. Jött az utasítás a főnöktől, ő reagált rá, majd feladta a versenyt. Úgy érezte, hogy csak akkor elég jó a csapatnak, ha dobogón áll, máskülönben nem.”
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés