Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Lopez: „Kihoztuk a maximumot a Vuelta legnehezebb szakaszából”

Bodnár Gergő

Frissítve 03/09/2021 - 12:33 GMT+2

A Movistar kolumbiai versenyzője megnyerte a Gamoniteirut, és ha semmi extra nem történik vele, harmadik helyen zár összetettben.

Miguel Ángel López après sa victoire à l'alto de Gamoniteiru lors de la 18e étape de la Vuelta 2021

Fotó: Getty Images

Elnézve Roglic erejét és azt a könnyedséget, amivel az idei Vuelta legnagyobb hegyeit mászta, talán a Movistarnál is egyetértenek azzal, hogy nekik ebben a versenyben nem volt több. Jó eséllyel két versenyzőt adnak a dobogóra, nyertek egy szakaszt, így még azt is könnyebb megemészteni, hogy korán elveszítették Alejandro Valverdét.

Ráadásul a fesztültség legkisebb jele sem érződött a két kapitány között, bár azt Enric Mas elismerte a Gamoniteiru után, hogy Lopez támadása után kicsit vissza kellett fognia magát.
„Szívesen mentem volna, de Lopez miatt maradnom kellett. Megosztjuk a kapitányi feladatokat, tök jól kijövünk egymással, most pedig logikusabb is volt, hogy ő támad korábban, hisz közelebb voltam összetettben Roglic-hoz. Ha én megyek, valószínűleg egyből ugrik rám, és akkor a szakasz is elúszhatott volna” – mondta Mas, aki három nappal a Vuelta vége előtt 2.30-ra van a piros trikótól.
Lopez közben jó eséllyel bebiztosította a harmadik helyét, négy év után nyert szakaszt újra a Vueltán, és ha semmi extra nem történik vele, akkor a mögötte álló Haig miatt nem igazán kell izgulnia a vasárnapi időfutamon.
A kolumbiai versenyző szokás szerint nyerte egy nagy hegyet, de legyünk őszinték, Roglic valószínűleg egyszer sem izgult miatta. Ennek ellenére érdemes megnézni, hogy Lopez milyen (magas) hegyeket nyert az eddigi pályafutása során: Sierra Nevada 2510 m, Col de la Loze 2304 m, Filo Sierras Comechingones 2140 m, Calar Alto 2120 m, Mont Ventoux 1909 m, Lagunas de Neila 1824 m, és Altu d'El Gamoniteiru 1770 m. Vagyis rá jellemző módon megint robbantott egy nagyot, csak más kérdés, hogy ezzel érdemben nem lépett előre összetettben.
picture

Miguel Angel Lopez

Fotó: Twitter

„Szerintem kihoztuk a maximumot a Vuelta egyik, ha nem a legnehezebb szakaszából” – mondta Lopez, aki ha a folytatásban megtartja a jelenlegi helyét, a 2018-as spanyol kör után állhat ismét GT-dobogóra.
„Folyamatosan egyre kevesebben lettünk, Alejandro is korán kiszállt, szakaszról-szakaszra szenvedtük, de a győzelem nem akart összejönni. Így azért más lesz befejezni a versenyt. Nagyon akartuk ezt a napot, nem mellesleg talán az összetett dobogónkat is bebiztosítottuk, ami szintén egy komoly eredmény.”
Akárcsak az, hogy Eusebio Unzué csapata az 1997-es Vuelta óta minden évben nyer legalább egy szakaszt valamelyik háromhetesen. Most pedig jó eséllyel két versenyzőt is adnak a Vuelta dobogójára.
(Forrás: Velonews, Elespectador.com)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés