Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ciccone: "Fejest ugrok az ismeretlenbe"

Bodnár Gergő

Publikálva 16/08/2021 - 13:26 GMT+2

A Trek olasz versenyzője pályafutása első olyan háromhetesének vágott neki, ahol kimondottan ő az első számú ember.

Giulio Ciccone

Fotó: Twitter

Amennyiben hiszünk Damiano Carusónak, és tényleg egy-két szakaszért, nem pedig az összetettért érkezett, az olaszok leginkább Giulio Cicconétól várhatnak valami szép eredményt a Vueltán. Attól a Cicconétól, aki most először vágott neki úgy háromhetes versenynek, hogy ő a kijelölt kapitány. Sőt, már tél óta úgy készülhetett a burgoszi rajtra, hogy mindenki érte fog dolgozni a Trekben.
Te vagy az első számú embere a csapatnak, azért ez nagy felelősség. Vagy nem?
Amit tudtam, a magam részéről megtettem, szerintem tökéletesen felkészültem. Mostantól jön az a rész, amiről nem tudok mit mondani, hisz még nem tekertem úgy három héten át, hogy mindenki értem dolgozik. Gyakorlatilag fejest ugrok az ismeretlenbe. Hisz kapitány még nem voltam, és a hegyeket meg a szakaszokat is alig ismerem.
Ennek fényében mi a célod?
Erre nehezen tudok válaszolni, mivel még saját magamban sem fogalmaztam meg semmi konkrétumot. Fél szemem az összetetten, mint a Girón. Ott is jól álltam, egészen a bukásig. Intelligensen szeretnék versenyezni, ez lenne a legfontosabb.
Az elsőhöz hasonlóan az utolsó szakasz is időfutam lesz. Ez azért nem neked kedvez...
Őszintén mondom, hogy az egyenkéntik miatt jóval nyugodtabb vagyok, mint az elmúlt években. Sokat edzettem erre a számra, bár nyilván nem vagyok még a specialisták szintjén. Szerintem annyit tudok védekezni, hogy ne legyen nagy baj.
Van szakasz vagy hegy, amit nagyon szeretnél megnyerni?
Egyértelműen a Covadonga, mivel az egy komoly, és legendás hegy. Amúgy az útvonalat meg a többi nagy emelkedőt személyesen nem ismerem.
És milyen a csapatod?
Nézd meg a névsort, minden terepre van emberünk, ez pedig megnyugtató. Amúgy egy nagy baráti társaságról beszélünk, ahol mindenki képes és tud is egymásért küzdeni.
Giulio Ciccone
Nálad ki a legnagyobb esélyes az összetettre?
Roglic. Nem véletlenül nyerte az elmúlt két Vueltát. Ráadásul hamar kiszállt a Tourról, vagyis volt elég ideje pihenni és felkészülni. Az olimpián egyértelműen jelezte, hogy milyen szinten van.
Ha már Tokió. Neked, hogy tetszett az olimpia?
Egy sportolónak hatalmas megtiszteltetés, ha részt vehet egy olimpián, de nekem a mezőnyversenyen nagyon nem ment. Buktam, és a végén már nem tudtam segíteni a srácoknak. Sajnálom, hogy nem maradt emberünk a hajrára, pedig melóztunk eleget.
Végül egy aktualitás: mit szólsz Aru visszavonulásához?
Nem számítottam rá, hogy pont most fogja bejelenteni. Hisz visszatért a legmagasabb szintre, ráadásul egy WT-csapattól kapott szerződést. Tudom, hogy nehéz évek vannak mögötte, engem mégis meglepett az időzítés.
Forrás: Gazzetta
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés