Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ha többnapos, akkor Primoz Roglic - a szlovén versenyző megint elképesztő évet futott

Eurosport
Eurosport

Publikálva 09/11/2020 - 10:45 GMT+1

Roglic 2020-as szezonja egészen fantasztikusan alakult, 50 versenynapot teljesített, és trikókkal együtt 14 győzelemmel zárt.

Fotó: Eurosport

Talán sorozatban a második  Vuelta-győzelem segít elfelejteni azt a szeptemberi napot. A szakaszt amikor Primoz Roglic összeomlott, és az időfutamon veszítette el a sárga trikót. Bár közel állt ahhoz, hogy megnyerje a Tourt, az utolsó szakaszra látványosan elfogyott az ereje.

A Vueltán azonban - akárcsak tavaly - végig kiegyensúlyozottan teljesített, és a piros trikót ugyan két alkalommal levette róla Carapaz, de köszönhetően a számára ideális befutóknak, szépen gyűjtögette a bónusz másodperceket. A jóváírások ugyanis nagyon kellettek a győzelméhez.
Primoz Roglic 2005 után az első kerékpáros, aki megvédte a címét a spanyol körversenyen. Ez korábban mindössze 5 versenyzőnek sikerült, az utolsó Roberto Heras volt.
Az elmúlt két év során (a 2018-as baszk körverseny rajta óta), Roglic 154 szakaszon vett részt, és ezek közül (!) hetvenet teljesített az összetett legjobbjaként. Vagyis a többnaposai 45%-án ő vezetett. Ezen a 13 versenyen egyszer sem zárt a 4. pozíciónál hátrébb, és kilencet meg is nyert.
picture

EmUU6ZHW4AAZNDK.jpg

Fotó: Eurosport

A 2020-as éve egészen fantasztikusan alakult, 50 versenynapot teljesített, trikókkal együtt 14 győzelemmel zárt (a Vueltán az elsőtől az utolsó napig ő vezette a pontversenyt), és 32 alkalommal lett top 10-es.
Nem mellesleg 13 éve után ő az első kerékpáros, aki egy idényen belül klasszikus egynapost (LBL) és háromhetest (Vuelta) is tudott nyerni.

Roglic a többnapos versenyeken:

Roglic eredményei a 2018-as baszk körverseny óta:

Roglic a 2020-as szezonban:

Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés