Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Enric Mas: "Hazudnék, ha azt mondanám, hogy látom magam a dobogón"

Eurosport
Eurosport

Publikálva 03/11/2020 - 10:14 GMT+1

Nincs erős éve a Movistarnak, télen három GT-mentő is elengedtek, idén pedig mindössze 2 győzelemnél járnak.

Fotó: Eurosport

Saját szintjéhez képest is rettenetes éve van a Movistarnak, és ezen az sem változtat, hogy Marc Soler már nyert egy szakaszt a Vueltán. Az előző tél során 3 GT-menőt elvesztő spanyol csapat összesen két győzelemnél jár 2020-ban, és maximum úgy menthetne egy nagyobbacskát, ha Enric Mas valahogy bejönne a dobogóra.

De ez nem lesz könnyű, tekintve, hogy pillanatnyilag 1:18-ra van a harmadik helyezett Hugh Carthy-tól. 
"Hazudnék, ha azt mondanám, hogy látom magam a dobogón, ugyanakkor nem irreális a dolog" - mondta az AS-nak a Movistar versenyzője.
"Nagyon sajnálom a vasárnapi szakaszt, elnézést is szeretnék kérni a csapattársaimtól meg a spanyol szurkolóktól, mert egy pici hiányzott belőlem ahhoz, hogy megnyerjem az Anglirut. Pedig ez volt a célom már a szakasz reggelén is, ennek megfelelőn mentünk egész nap, de mégis lemaradtam."
Enric Mas pillanatnyilag ötödik az összetettben, de egy jó mai időfutammal akár helyzetbe is hozhatná magát. Más kérdés, hogy a Movistarnál mennyire lennének elégedettek egy olyan 2020-as szezonnal, ahol egy Vuelta-dobogót, talán a fehér trikót és mondjuk azt az egy szem Soler szakaszgyőzelmet lennének képesek felmutatni.
picture

ElwzhutWoAU-fNt.jpg

Fotó: Eurosport

Ha Eusebio Unzué focicsapatot vezetne, valószínűleg már hónapokkal ezelőtt előjöttek volna a távozását követelő hangok. 
Bár ő talán magában valami ilyesmi évre készült (mondjuk azzal biztosan nem számolt, hogy Valverde november elején még győzelem nélkül fog állni), hisz Quintana mellett Carapaz, Landa és Amador is elhagyta a csapatot, ráadásul elég durván összeveszett a dél-amerikai piacot uraló ügynökkel, Giuseppe Acquadróval, így az ő emberei már jó eséllyel nem is lesznek Movistar versenyzők a jövőben.
A gondokat nyilván Unzué is érzi, hisz idén (még) egyik GT-n sem voltak tényezők, épp ezért szeretne egy háromhetes menőt igazolni Mas mellé, aki a pletykák szerint Miguel Angel Lopez lehet.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés