Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Carapaz: "Odatettem magam, nem bántam meg semmit"

Eurosport
Eurosport

Publikálva 08/11/2020 - 12:36 GMT+1

Carapaz a tavalyi Giro megnyerése után, most második lett a Vueltán.

Fotó: Eurosport

Nem bánt meg semmit, odatette magát, az utolsó hegyi szakaszon is mindent megpróbált. Richard Carapaz második lett a Vueltán, miután szombaton csak egy részét tudta eltüntetni, a Roglic-al szemben meglévő 45 másodperces hátrányának. 


"Nyilván szerettem volna megnyerni a Vueltát, de a második hely ellenére is jó érzésekkel zárom az évet. Mindent megtettem, nem bánok semmit. Odatettem magam, nyomtam ahogy tudtam, talán ha korábban több bónusz másodpercet szerzek, minden máshogy alakul. De ezen már kár gondolkodni" - mondta Carapaz, aki a tavalyi Giro megnyerése után, most második lett a spanyol körön. 
Bár a hivatalos végeredményre persze ma délutánig várni kell, nagyon úgy tűnik, hogy ez a 24 másodperces különbség leírva ugyan szorosnak tűnik, de közel sem Vuelta-rekord. Az 1984-es kiírást ugyanis Éric Caritoux mindössze 6 másodperccel nyerte meg Alberto Fernandez előtt, így ez minden idők legszorosabb végeredménye a spanyol körversenyen. 
picture

GettyImages-1284418483_tcy4js.jpg

Fotó: Eurosport

Carapaztól természetesen megkérdezték, hogy mi lett volna a Covatilla végén, ha Roglic egyedül marad, és nem megy neki tempót a Movistar, de erre az Ineos versenyzője nagyon diplomatikusan csak ennyit válaszolt:
"Erről mindenki gondoljon azt, amit szeretne, nekem is megvan a véleményem, de inkább megtartom magamnak. Nem kommentálnám az esetet. Talán ha Roglic többet megy egyedül, más a vége. Talán..."
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés