Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ackermann célfotóval nyerte az utolsó szakaszt, Roglic címet védett a Vueltán

Eurosport
Eurosport

Publikálva 08/11/2020 - 18:30 GMT+1

Pascal Ackermann két győzelemmel zárta a Vueltát, Primoz Roglic a piros mellett a zöld trikót is megszerezte.

Fotó: Eurosport

Vasárnap véget ért az év utolsó háromhetese, a 75. Vuelta. A szokásos madridi körözést Pascal Ackermann nyerte, Primoz Roglic 2005 (és Roberto Heras) óta az első, aki címet tudott védeni a spanyol körön. Ráadásul a Jumbo-Visma szlovén versenyzője 13 év szünet után volt képes arra, hogy egy szezonon belül nagy egynapost és háromhetest is nyerjen. 

Ez történt
Az érdemi kérdésekre már tegnap, a 17. szakaszon választ kaptunk, a mai nap már a pezsgőzésről, az ünneplésről, a mosolygós fotózásról, és a szokásos madridi körözésről szólt. Meg persze a sprintről, amit célfotóval Pascal Ackermann nyert meg, Sam Bennett előtt.
Chris Froome az utolsó napját töltötte az Ineos mezében (11 szezon után köszönt el a brit csapattól), a nap elején amolyan búcsúajándékként átvehette a szervezőktől a 2011-es győzelemért járó Vuelta-trófeát. Primoz Roglic akárcsak tavaly, pirosban integetett (egyébként az összetett mellett a pontversenyt is behúzta), Guillaume Martin meg pöttyösben tette ugyanezt a szakasz elején, hisz a francia versenyző megszerezte a hegyi trikót.
A 18. szakaszt megnyerő Ackermann két győzelemmel zárta ezt az őszi Vueltát, és mivel a Girón már tavaly is nyert kettőt, már csak a Tour hiányzik a gyűjteményéből. 
Ma délután Madridban hivatalosan is véget ért a 2020-as szezon, örüljünk annak, hogy bár extra időpontban, de mindhárom nagy kört láthattuk. És ha minden jól megy, már csak 181 napot kell várni a következő háromhetes rajtjáig.
A 18. (utolsó) szakasz végeredménye: ITT
Az összetett végeredménye: ITT 
A szakaszgyőztes - Pascal Ackermann (Bora)
Célfotóval nyerte a madridi befutót, pedig elsőre úgy tűnt, hogy Bennetté lesz a szakasz. Nem volt rossz éve, 9 győzelemmel fejezte be a 2020-as szezont.
A nap száma - 14
A trikókkal együtt ennyi győzelemmel zárta a 2020-as idényt Primoz Roglic, aki 2005 és Roberto Heras után az első versenyző, aki címet védett a Vueltán. 
A nap nyilatkozata 
"Minden győzelem más, ezen a szinten minden sikerért nagyon keményen meg kell küzdeni. Örülök, hogy így fejeztem be az évet, azt hiszem ezen a Vueltán tényleg én voltam a legerősebb." (Primoz Roglic)
A 2020-as Vuelta végeredménye
Piros trikó (összetett győztes) - Primoz RoglicA 2020-as Vuelta dobogósai: 1. Primoz Roglic, 2. Richard Carapaz, 3. Hugh Carthy
Zöld trikó (pontverseny) - Primoz Roglic
Pöttyös trikó (hegyi összetett) - Guillaume Martin
Fehér trikó (legjobb fiatal) - Enric Mac
Csapatverseny: Movistar
Ez jön (11.09)
Vuelta összefoglaló: 19.00 - Eurosport
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés