Vasárnap este véget ért a 73. Vuelta, az utolsó szakaszt - a szokásosnak mondható madridi körözést -  Elia Viviani nyerte. Simon Yates mellett, a 23 éves Enric Mas és Miguel Angel Lopez állhatott fel a dobogóra. Alejandro Valverde ahogy az várható volt, elvitte a zöld trikót Yates a fehéret, De Gendté lett a pöttyös, Mollema pedig - teljesen jogosan - a legagresszívebb versenyző.


Ez történt 
Csak a szokásos, vagyis kényelmes tempó Madridig, fotózás, ölelkezés, gratulációk a piros trikós Simon Yatesnek, aztán jöhetett a belvárosi körözés. Még mielőtt beindult volna az igazi verseny, a mezőny nagyon szépen előre engedte a búcsúzó Igor Antont, aki így integetve tudott elköszönni a spanyol közönségtől.

A szokásos sprint természetesen ezúttal is összejött, Elia Viviani vonat nélkül, hátulról előre keveredve nyerte simán a szakaszt. Sagan második (győzelem nélkül zárta a spanyol kört), Nizzolo harmadik lett, de Vivianitól tényleg messze voltak. A Quick-Step olasz sprintere 7 GT-szakaszgyőzelemnél jár ebben az idényben, ilyen "messze" utoljára a 2013-as Cavendish jutott.

A szakasz végeredménye: ITT
Az összetett végeredménye: ITT 
A szakaszgyőztes – Elia Viviani (Quick-Step)Megcsinálta amiért jött, nyert három mezőnyhajrát. De úgy, hogy itt a Vueltán egyszer sem tudták megszorítani. A Girón néggyel zárt, fantasztikus szezonja van.

A nap száma – 67
Viviani mai győzelme után, 67 győzelemnél járt a Quick-Step. A belga csapat tizenhárom alkalommal nyert a háromheteseken.
A nap nyilatkozata 
"Ennek a Vueltának tényleg az a tanulsága, hogy okosan és energiatakarékosan kell tekerni. Még akkor is, ha alapból nem ez a stílusod. Én ezt tökéletesen megtanultam a Girón, és így most kellően friss voltam az utolsó szakaszokon." (Simon Yates)
Vuelta a España
A Yates tesók, akik nem a Manchester Unitedhez készültek
27/12/2018 10:18
A trikó győztesek 
Piros –  Simon Yates (Mitchelton-Scott) Zöld –  Alejandro Valverde (Movistar) Pöttyös   Thomas De Gendt (Lotto Soudal) Fehér – Simon Yates (Mitchelton-Scott) Csapatverseny -  Movistar 
Ez jön 
Mondanánk, hogy egy kis pihenő, de hát ez nem lenne igaz. Az előttünk álló héten ugyanis elég sok kerékpáros közvetítés lesz az Eurosporton. Hétfőn 18 órától Vuelta összefoglaló, szerdán toszkán kör, másnap Coppa Sabatini, szombaton Eurometropole, vasárnap pedig kezdődik az innsbrucki vb. Szóval nem fogunk unatkozni.
,  
Vuelta a España
Vuelta 2019 - Andorra, Baszkföld, murvás út, és nyolc hegyi befutó
19/12/2018 21:15
Vuelta a España
Valverde: Nem vagyok szomorú a végeredmény miatt
20/09/2018 09:20