Kilencedik alkalommal zárt a legjobb tízben, nyert két szakaszt, elvitte a ponttrikót, és bár sokáig esélye volt a dobogóra, végül ötödik lett.

Az utolsó két hegyi szakasz már sok volt neki, de így is elégedett. Alejandro Valverde megmentette a Movistar Vueltáját, neki köszönhetően nem csak a csapatverseny miatt kellett dobogóra állniuk.

"Jó érzésekkel zártam. Persze, az utolsó két napot sajnálom, szenvedtem amennyit tudtam, de nem volt bennem több. Mondjuk azok után, amit itt, Madridban a szurkolóktól kaptam, minden nehéz pillanatot elfejtettem. Elégedett vagyok a versenyemmel, tudni kell nyerni, és tudni kell veszíteni is. Ha erősebb versenyzők előznek meg, azt el kell ismerni. Esetemben most pont ez történt.” 

000_1948BC.jpg

Fotó: Eurosport

Vuelta a España
A Yates tesók, akik nem a Manchester Unitedhez készültek
27/12/2018 10:18
Valverde még 2002-ben, huszonkét évesen indult először a spanyol körön. Azóta tizenegy alkalommal állt rajthoz a Vueltán, és csak egyszer (!) nem volt ott a Top 10-ben.

Hamarosan pedig jön a következő nagy feladat, a világbajnokság. És jól tudjuk, szinte biztosan ez Valverde utolsó esélye a szivárványszínű trikóra.

Már hatszor nyert érmet, de egyik sem volt arany.
Vuelta a España
Vuelta 2019 - Andorra, Baszkföld, murvás út, és nyolc hegyi befutó
19/12/2018 21:15
Vuelta a España
Ő lenne az új Contador? Vagy valaki Mas?
18/09/2018 14:33