Huszonhárom évesen, élete második nagy körversenyén jött be a második helyre. Tette mindezt úgy, hogy a középső héten egy betegség miatt antibiotikumokkal kezelték.

Az utolsó hegyi szakaszokon fantasztikus formában tekert, és ami nem utolsó szempont, végig agresszívan, támadó stílusban versenyzett. Mivel Alberto Contador az utódjának nevezte, így valószínűleg nem olvasunk majd olyan interjút vele, ahol nem jön elő ez a téma.

De ő nem Alberto, hanem Enric. Aki második lett a Vueltán.
És most elmeséli, hogy élte meg az elmúlt három hetet. 
Hittél valamikor abban, hogy meglehet a piros trikó?A harmadik héten megfordult a fejemben, de előtte nem. Nem sokat mentem a Vueltát megelőző időszakban, így nem tudtam mire lehetek képes. Sok volt a kihagyás. De egy Top 10-ben bíztam.
Mi történik, ha van veled egy erősebb csapat?Ezt nem lehet megmondani. Három hét alatt annyi minden történhet...Persze, egy erős hegyimenő jó lett volna elém, de a Quick-Step így is remek Vueltát futott. Az, hogy egyes hegyeken kaptam, nem a csapat hibája volt, hanem az enyém.

Igen fiatal dobogó jött össze a Vueltán. Ez mit jelent szerinted?Nekem egy fordulópontot, az biztos. Lopezben meg sok nagy győzelem lehet benne. Jó volt ellene tekerni.
Vuelta a España
A Yates tesók, akik nem a Manchester Unitedhez készültek
27/12/2018 10:18

075_gonzalez-notitle180916_npwgC.jpg

Fotó: Eurosport

Van már elgondolásod arról, melyik háromhetesen indulsz jövőre?
Nincs, de a döntésemet még rengeteg tényező befolyásolhatja. De egy biztos, szeretném megpróbálni a Tourt.

Miről beszéltetek Contadorral, miután Madridban lejöttél a dobogóról?
Boldog volt az eredményem miatt, és odajött gratulálni. Tekertem az ő utánpótlás csapatában, így nyilván kiemelt figyelemmel kezel.

És az utódjának nevezett...
Én viszont nem tartom magam annak. Sokszor elmondtam már: ő Alberto, én meg Enric vagyok.Ha elérem a sikerei felét, már elégedett leszek.

lrmexport53742064702724220180917205417806-10_g.jpg

Fotó: Eurosport

A következő napok, hogy fognak alakulni?
Pihenek. És végre otthon leszek Artában. Ez egy kisváros Mallorca közelében, amit kevesen ismernek. Pedig szerintem gyönyörű. Már meg is volt aköszöntésem. Nem hittem volna, hogy ennyien kijönnek a főtérre miattam. Kicsit izgultam.
Lassan itt a vb, és te is benne vagy a válogatottbanAmi szerencsére nagyon erős. A pálya kifejezetten kemény, de nekünk ott van Alejandro. Azért dolgozunk, hogy végre aranyat nyerhessen.
(Forrás: Marca)
Vuelta a España
Vuelta 2019 - Andorra, Baszkföld, murvás út, és nyolc hegyi befutó
19/12/2018 21:15
Vuelta a España
Valverde: Nem vagyok szomorú a végeredmény miatt
20/09/2018 09:20