Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ő lenne az új Contador? Vagy valaki Mas?

Eurosport
Eurosport

Publikálva 18/09/2018 - 16:33 GMT+2

Interjú Enric Másszal, aki második lett a Vueltán.

Fotó: Eurosport

Huszonhárom évesen, élete második nagy körversenyén jött be a második helyre. Tette mindezt úgy, hogy a középső héten egy betegség miatt antibiotikumokkal kezelték.

Az utolsó hegyi szakaszokon fantasztikus formában tekert, és ami nem utolsó szempont, végig agresszívan, támadó stílusban versenyzett. Mivel Alberto Contador az utódjának nevezte, így valószínűleg nem olvasunk majd olyan interjút vele, ahol nem jön elő ez a téma.

De ő nem Alberto, hanem Enric. Aki második lett a Vueltán.
És most elmeséli, hogy élte meg az elmúlt három hetet. 
Hittél valamikor abban, hogy meglehet a piros trikó?A harmadik héten megfordult a fejemben, de előtte nem. Nem sokat mentem a Vueltát megelőző időszakban, így nem tudtam mire lehetek képes. Sok volt a kihagyás. De egy Top 10-ben bíztam.
Mi történik, ha van veled egy erősebb csapat?Ezt nem lehet megmondani. Három hét alatt annyi minden történhet...Persze, egy erős hegyimenő jó lett volna elém, de a Quick-Step így is remek Vueltát futott. Az, hogy egyes hegyeken kaptam, nem a csapat hibája volt, hanem az enyém.

Igen fiatal dobogó jött össze a Vueltán. Ez mit jelent szerinted?Nekem egy fordulópontot, az biztos. Lopezben meg sok nagy győzelem lehet benne. Jó volt ellene tekerni.
picture

075_gonzalez-notitle180916_npwgC.jpg

Fotó: Eurosport

Van már elgondolásod arról, melyik háromhetesen indulsz jövőre?
Nincs, de a döntésemet még rengeteg tényező befolyásolhatja. De egy biztos, szeretném megpróbálni a Tourt.

Miről beszéltetek Contadorral, miután Madridban lejöttél a dobogóról?
Boldog volt az eredményem miatt, és odajött gratulálni. Tekertem az ő utánpótlás csapatában, így nyilván kiemelt figyelemmel kezel.

És az utódjának nevezett...
Én viszont nem tartom magam annak. Sokszor elmondtam már: ő Alberto, én meg Enric vagyok.Ha elérem a sikerei felét, már elégedett leszek.
picture

lrmexport53742064702724220180917205417806-10_g.jpg

Fotó: Eurosport

A következő napok, hogy fognak alakulni?
Pihenek. És végre otthon leszek Artában. Ez egy kisváros Mallorca közelében, amit kevesen ismernek. Pedig szerintem gyönyörű. Már meg is volt aköszöntésem. Nem hittem volna, hogy ennyien kijönnek a főtérre miattam. Kicsit izgultam.
Lassan itt a vb, és te is benne vagy a válogatottbanAmi szerencsére nagyon erős. A pálya kifejezetten kemény, de nekünk ott van Alejandro. Azért dolgozunk, hogy végre aranyat nyerhessen.
(Forrás: Marca)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés