Papíron a sprinterek számára ideális szakasznak tűnt a hétfői, amely azért kellően gonosz is volt egyben. Kétezer ötszáz méter szintkülönbséget tartalmazott a mai etap, így azért volt rá némi esély, hogy pár sprinter nem lesz ott a hajrában. Viviani viszont gond nélkül megjött (ráadásul Morkovvel), így be is húzta a sprintet. A nagyok nyugis napon vannak túl, jöhet az első hegyi befutó.
Ez történtElnézve a Quick-Step "viselkedését" 100 kilométerre a céltól, szinte biztos volt, hogy ők hisznek a mezőnyhajrában. És mivel Viviani is nagy formában van, így értelemszerűen ők dolgozták végig a teljes napot. A szökevényeknek itt és most még nem lehetett esélyük. Azért a hazai pályán tekerő Mate (Cofidis) csak belekeveredett az elmenésbe, így a hegyi trikó holnap is nála lesz.

Vivianinál meg a tudat, hogy ebben a mezőnyben tényleg ő a legerősebb. Egészen simán előzte meg ugyanis a Trekes Nizzolót. Ami viszont jó jel lehet, hogy Sagan bejött harmadiknak, szóval alakul az a forma. A nagyok együtt jöttek meg, Porte azért ma is összeszedett majdnem kilenc percnyi hátrányt.

Kwiatkowski simán megtartotta a piros trikót, de holnap valószínűleg már nem lesz ilyen könnyű dolga.
A szakasz végeredménye: ITTAz összetett állása: ITT
Vuelta a España
A Yates tesók, akik nem a Manchester Unitedhez készültek
27/12/2018 10:18
A szakaszgyőztes - Elia Viviani (Quick-Step)
Jó formában van, de a szakasz profilja miatt azért nem volt teljesen egyértelmű a klasszikus mezőnyhajrá. Szépen kibírta a hegyeket, Morkov pedig tökéletes felvezetést adott neki. Onnantól kezdve pedig nem volt kérdés, hogy kié lesz a befutó.
A nap száma - 21Elia Viviani (trikókkal és időfutammal együtt) a 21. győzelmét szerezte meg ebben a szezonban. A háromheteseken összesen már ötnél jár (4 Giro + 1 Vuelta). 
A nap nyilatkozata"A többiek azt gondolták, hogy én vagyok a legerősebb sprinter, így szinte egész nap csak az én csapatom dolgozott. A fiúk ma is szenzációsak voltak, Serry és Asgreen elképesztő melót végzett a szakasz közben."
(Elia Viviani)
Ez jön
Az első igazi hegyi befutó, vagyis a keddi egy igen fontos szakasznak tűnik. Az alfaguarai emelkedő 12.5 km hosszú, és átlagosan 5.5%-os.
A 4. szakasz szintrajza: ITT
Tv: 15.00 - Eurosport
Vuelta a España
Vuelta 2019 - Andorra, Baszkföld, murvás út, és nyolc hegyi befutó
19/12/2018 21:15
Vuelta a España
Valverde: Nem vagyok szomorú a végeredmény miatt
20/09/2018 09:20