Déjà vu (már látott), mondja a francia arra, amikor az ember azt érzi, olyan történik vele, ami már korábban is. Tegnap ez juthatott eszébe Nacer Bouhanninak, a francia ugyanis azok után, hogy a Girón többször is megelőzte Luka Mezgecet és Giacomo Nizzolót, most ismét megtette ugyanezt, ezúttal az Eneco Tour negyedik szakaszán. Persze idő közben sok minden történt.
Nagyon kevés versenyem volt azóta”- kezdte a következő szezont már a Cofidisben kezdő kerékpáros. „Részt vettem a Route du Sudön, a francia bajnokságon (második lett), utána viszont tíz napot pihentem, egyszer sem ültem fel a bringára, úgyhogy fel is szedtem három kilót. Utána álltam újra edzésbe.”
Nem is akárhogyan, hiszen július végén a Vogézekben edzőtáborozott jó barátjával, a vele együtt csapatot váltó Geoffrey Soupe-pal. Négy nap alatt húsz órát tekert a hegyek között, majd egy hegyi kerékpáros versenyen is rajthoz állt, amin három órán, hatvan kilométeren keresztül várt rá elég intenzív feladat. Ez az egész egyetlen célt szolgál, hogy jobban bírja az emelkedőket, és emiatt a Vueltán, majd a világbajnokságon is jó eredményt érjen el.
Vuelta a España
Contadorról
21/09/2014 09:15
Nagyon szeretnék részt venni a vb-n. Egyre jobb vagyok a dombokon, úgy érzem, fekszik nekem a spanyolországi körpálya.” Tavasszal valamennyi klasszikuson Arnaud Démare kapott lehetőség Marc Madiot-éktól, pedig az egykori ökölvívó már akkor is mondta, hogy szeretné kipróbálni magát egy Milánó-Sanrémón, egy Flandrián, esetleg egy Roubaix-n is. Most itt a lehetőség, hiszen a belga kör utolsó három szakasza három mini egynaposra hasonlít. Utána pedig kezdődik a Vuelta, amelyen a cél egy szakaszgyőzelem, valamint a ponttrikó megszerzése, amiben nem kisebb ellenfelek próbálják majd megakadályozni őt, mint Mark Cavendish és John Degenkolb.
A világbajnoki bő keret kihirdetésére a franciáknál valószínűleg a spanyol kör végéig várni kell. Azt viszont már most kijelenthetjük, Bouhanni sokkal magasabbra került egy év alatt a sprinterek ranglistájánn, mint azt a legtöbben hitték volna.
Vuelta a España
III. Alberto
18/09/2014 07:03
Vuelta a España
A Vueltán is túl (ESB Podcast)
15/09/2014 15:44