Ugyan csak hetvenedik lett a neki általában kedvező tíz kilométernél rövidebb, teljesen sík időfutamon, ráadásul közel egy percet kapott a győztes Tom Dumoulintől, Tom Boonen azt mondja, formába lendül akkorra, amikorra kell.
Nem értem el nagy eredményt tegnap, de nem aggódom. Ilyen sok kihagyás után (legutóbb június végén a belga bajnokságon állt rajthoz) még nem vettem fel a ritmust. Tudtam, hogy ez is benne van a pakliban, annak ellenére, hogy rengeteget dolgoztam az elmúlt időszakban. Az első két szakasz nagyon feszült volt, egyben veszélyes is. Ettől függetlenül kedden már ott voltam az élen. Egy kis félelem sincs bennem a formámat illetően. Ez a tökéletes verseny arra, hogy alakítsak az állapotomon, hiszen folyamatosan nehezedő szakaszok szerepelnek benne. Remélhetőleg a hétvégén még erősebb leszek, hiszen az utolsó napokban igyekszem mindent megtenni Zdenek Stybarért.”
A belga idén öt győzelemnél jár, megnyerte a Kuurne-Brüsszel-Kuurne egynapost, valamint két-két szakaszon bizonyult a legjobbnak a katari és a belga körön.
Vuelta a España
Contadorról
21/09/2014 09:15
A tervek szerint ő is rajthoz áll a Vueltán.
Vuelta a España
III. Alberto
18/09/2014 07:03
Vuelta a España
A Vueltán is túl (ESB Podcast)
15/09/2014 15:44