Azt követően, hogy a Tour de France-on a két legnagyobb favorit bukás miatt feladni kényszerült a versenyt, most a spanyol kör előzetesen leginkább esélyesnek tartott versenyzője szállt ki már azelőtt, hogy igazán megmutathatta volna, mit is tud.
A kolumbiai Nairo Quintana tegnap piros trikóban vágott neki a 36,7 km-es egyéni időfutamnak, de a lejtmenetben besokallt – egyes információk szerint fékproblémája volt – és már az is a csodával volt határos, hogy komolyabb sérülés nélkül megúszta.
Vuelta a España
Contadorról
21/09/2014 09:15
Ezután ma reggel a bokáját, hátát és a csípőjét fájlalta, elmondása szerint nehéz éjszakán volt túl, de ott találhattuk a rajtban – csapatánál, a Movistarnál azt mondták, csak horzsolásai vannak. Sajnos 24 km-rel a pamplonai rajtot követően egy újabb bukásba került bele, ami után már nem tudta folytatni. Ezúttal mások is belekerültek: Steve Morabito (BMC), Thibaut Pinot (FDJ) és Maxime Bouet (AG2R) is feladni kényszerült a viadalt.
Quintanát a San Migueli kórházba szállították, együttese menedzsere, Eusebio Unsue elmondása szerint a jobb vállát fájlalja, jó esély van egy kulcscsonttörésre, vagy arra, hogy az a váll kiugrott.
Kép Quintanáról, ahogyan már egy ágyon fekszik az AS weboldalán a kerékpáros rovat tetején található jelenleg, nem túl jó, de több, mint a semmi.
Vuelta a España
III. Alberto
18/09/2014 07:03
Vuelta a España
A Vueltán is túl (ESB Podcast)
15/09/2014 15:44