Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Nincs ajándék

Eurosport
Eurosport

Publikálva 14/09/2014 - 13:00 GMT+2

Még a santiagói körözés hátravan, de ez a győzelem már biztos. Alberto Contador megnyerte a 2014-es Vueltát.

Fotó: Eurosport

Még a santiagói körözés hátravan, de ez a győzelem már biztos.
Alberto Contador megnyerte a 2014-es Vueltát.
Egy több mint csalódást keltő idény után (a Touron még dobogós sem volt), tavaly ilyenkor már javában erre a szezonra készült.
2013-ban egyetlen szakaszt nyert. Azt is Argentínában.
Idén? Egy versenyt leszámítva, szinte mindenhol ott volt a legjobbak között. Ha épp nem ő volt a legjobb (lásd Tirreno-Adriatico és a 8 idei győzelem).
Azt az egy versenyt úgy hívják: Tour de France.
picture

Contador vs Froome a Vueltán.

Fotó: Eurosport

Contador bukás miatt nem tudott összecsapni Nibalival. Még Froome esetében azt érezhettük, hogy nem csak szerencse kérdése a dolog, az ő esetében tényleg egyetlen pici hiba/figyelmetlenség/szerencsétlen mozdulat vezetett a verseny feladásához.
Azt most tegyük félre, hogy a Vuelta előtt még egy esetleges szakaszgyőzelemről, meg a hegyi trikóról lehetett olvasni vele kapcsolatban. Nyilván Contadorék sem tudták, hogy fog reagálni a lába a szokatlanul nagy terhelésre. Így nem akartak felelőtlenül ígérgetni.
De ezen a versenyen - és ezt most külön kihangsúlyoznánk - végig kiegyensúlyozottan teljesített. Emlékszik valaki igazán rossz szakaszra tőle? Még az egyéni időfutamon is verte Froome-ot.
És, ahogy azt kell, tegnap sem ajándékozott szakaszgyőzelmet a legnagyobb ellenfelének.
Azt a Contadort láttuk, melyet az eltiltása előtt megszoktunk. Sebezhetetlen, nincs gyenge pillanata és mindig támad az emelkedőkön. A négy fontos hegyi befutós szakaszon (jóváírások nélkül) 31 másodpercet adott Chris Froome-nak.
Ő volt a legerősebb.
A végére azért bedobnék egy kérdést: mi történt tavaly?
Contador és Froome a négy fontos hegyibefutós szakaszon:Santander - La Camperona: Froome +7mpOviedo - Lagos de Covadonga: Contador +7mpSan Martín del Rey Aurelio - Lagos de Somiedo:  Contador +15mp (és szakaszgyőzelem)Santa Estevo de Ribas do Sil - Puerto de Ancares: Contador +16mp (és szakaszgyőzelem)ÖSSZESEN: 31 másodperc (+ jóváírások)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés