Továbbra is a hőség volt a mezőny legnagyobb ellenfele a Vuelta ötödik szakaszán. A Priego de Córdoba és Ronda közötti 180 km-t a 37 fokos forróság mellett egy nem kategorizált, és egy harmadik kategóriás emelkedő, no meg az oldalszél nehezítette.
A szökevénycsoportot Tony Martin és Pim Ligthart alkotta, a német korábban leszakadt, de a holland sem jutott sokáig. Mögötte Chris Froome szerzett két másodperc időjóváírást, majd a Tinkoff-Saxo szerette volna kihasználni a szelet, és leszakítani néhány riválist. Ugyan Talanskynak, Evansnek akadtak nehézségei, egy idő után az összes igazán nagy esélyes egy csoportba került, így ha nem is mindenki, de a legtöbben készülhettek a mezőnyhajrára.
Az utolsó kilométeren belül egy szűk kanyar jelentősen befolyásolta az esélyeket, ami miatt néhányan elég nagy hátrányba kerültek. Köztük volt Nacer Boouhanni is, aki ugyan felküzdötte magát John Degenkolb mögé, de a zöld trikóst nem tudta megelőzni, a végén pedig már nem is volt rá esélye, mivel nem maradt hely a Giant bringása és a kordon között.
Vuelta a España
Contadorról
21/09/2014 09:15
Az összetettben nagy változás nem történt, Matthews továbbra is vezet. Holnap már minden valószínűség szerint nem fog, hiszen sor kerül a Vuelta első hegyi befutójára La Zubiában.
Vuelta a España
III. Alberto
18/09/2014 07:03
Vuelta a España
A Vueltán is túl (ESB Podcast)
15/09/2014 15:44