Ugyan ma is rendeznek szakaszt a Vueltán, a csütörtöki történések fényében már most mindenki a szombatot várja, és az Ancareses csatát. Egy igazán komoly, közel 13 km hosszú hegyen lehet adni a másiknak egy percet – még ha erre még mindig nem látunk túlságosan komoly esélyt Christopher Froome és Alberto Contador esetében. Mert nem kérdés, ők ketten maradtak harcban a piros trikóért.
Tegnap feltettük a kérdést, miért nem ment az összetett éllovasa a Sky első számú emberével. Froome jókor támadott, akkor, amikor a spanyolok egymásra figyeltek, Contador pedig úgy volt vele, menjen Valverde, neki kell féltenie a második helyét. A Movistar csapatkapitánya egy ideig próbálta húzni a sort, de nem sokra ment, ezután a piros trikós állt a csoport élére, ám az igazán nagy munkát Joaquim Rodriguez végezte el – más kérdés, hogy a végén ő lett az egyetlen az első ötből, aki nem tudott faragni a hátrányából...
Úgy hiszem, a szombati etap jobban fog feküdni nekem és Froome-nak, az egy igazi háromhetes hegyi nap lesz - mesélte Contador. - A tegnapi azoknak kedvezett, akik robbanékonyabbak. Úgy voltam vele, hogy vezessen Valverde, ő küzd a második helyért, Froome rendkívül intelligensen versenyzett. Nem tudom, hogy szombaton is hasonlóan cselekedtem volna, de ezúttal neki kellett dolgoznia. Nem veszítettem túl sok időt, szerintem ez nem fog számítani a végén – remélem igazam lesz. Jól, erősnek érzem magam, és ez a legfontosabb.
Vuelta a España
Contadorról
21/09/2014 09:15

Fotó: Eurosport

Froome egy másodpercet elveszített tegnap, méghozzá a körpálya és a különböző jelzések következtében. A részhajrá zászlaja nem sokkal a célig hátra lévő kilenc kilométeres zászló után volt, és a brit azt hitte, addig kell csak sprintelnie. Ezt használta ki Gorka Izagirre, és vitte el a három másodpercet. „Második lettem a részhajránál, második a szakaszon, úgy tűnik, a második helyért csatázok – értékelt a nap végén. – Mindent megtettem, a csapat remekül előkészítette a terepet, a megfelelő pillanatot kellett megtalálni a végén, amikor a többiek egymást figyelték. Egy ilyen típusú emelkedőn ekkora előnnyel elégedett lehetek.” Arról is mesélt, hogy az előző hétvégén sem szombaton, sem vasárnap nem ment egyszer sem a híres vörös zónába, vagyis a határon túl, ezért láttuk leszakadni, a hétfői volt az első szakasz, amelyen támadott, most ismét megtette, és várhatjuk, hogy szombaton is aktív lesz.
Valverde sem adja fel, bár inkább a hangzatos nyilatkozatai, mintsem a lábai jelzik mindezt. „Froome nem igazán dolgozott össze velünk. Tovább kell harcolnunk. Nem hiszem, hogy a brit jobb lenne, mint mi. Egyszerűen csak okosabb volt ma nálunk. Sejtettük, hogy a részhajrákra is rámegy, ezért küldtük előre a csapattársakat. A pénteki egy nyugisabb nap lesz, aztán szombaton mindent bele kell adni” – tette hozzá a spanyol.
Bőszen vizsgálják a kerékpárokat
A Hesjedal-ügy óta nagyobb figyelmet kap, hogy kiknek a bringáit nézik át szkennerrel. Tegnap Aru, Froome, Caruso, Navarro, Barguil és Moreno vázát is átvilágították.
Vuelta a España
III. Alberto
18/09/2014 07:03
Vuelta a España
A Vueltán is túl (ESB Podcast)
15/09/2014 15:44