Az elmúlt napok eseménydús szakaszait követően a mai nap a viszonylagos pihenésről szólt a spanyol körön. Logronóban egy körpályán tekert a mezőny, a nyolc kör összesen 166,4 km-t, és egy szinte teljesen sík útvonalat jelentett. Érdekesség, hogy két évvel ezelőtt is volt egy hasonló etap a városban, ami akkor John Degenkolb egyik sikerét hozta (az ötből).

Fotó: Eurosport

A szakasz a várakozásoknak megfelelően nyugodt tempóban zajlott, főleg úgy, hogy mindössze egyetlen szökevény, Matthias Krizek (Cannondale) tekert a mezőny előtt. Hátul a sprinterek csapatai jól dolgoztak, így könnyedén sikerült elérni a közös hajrát, az már más kérdés, hogy egy bukás miatt az igazán gyors versenyzők közül többen esélyt sem kaptak arra, hogy a végén a győzelemért harcoljanak.
Vuelta a España
Contadorról
21/09/2014 09:15
Főleg Nacer Bouhanni hiányában a zöld trikós John Degenkolb hozta a kötelezőt, megelőzve az egyre jobb formába kerülő Tom Boonent, és Peter Sagan is kezdi összeszedni magát a Tour de France-t követő pihenője után. Az összetett élen nem történt változás.
A mostani volt John Degenkolb nyolcadik sikere a spanyol körön, amivel utolérte a német örökranglistán második Erik Zabelt. A rekordot Marcel Wüst tartja 12 győzelemmel. (infostrada)
A Vuelta holnap egy, a mainál nehezebb - a közepén három kisebb emelkedőt tartalmazó - szakasszal folytatódik, ahol talán a szökevényeknek lesz esélyük a hazaérésre.
Vuelta a España
III. Alberto
18/09/2014 07:03
Vuelta a España
A Vueltán is túl (ESB Podcast)
15/09/2014 15:44