Nairo Quintana (2. hely, 13 másodperces hátrány az összetettben)
Eddig minden a legnagyobb rendben a kolumbiaival, aki a legnagyobb esélyeshez méltóan versenyzett az első öt napban. Csapata, a Movistar megnyerte az időfutamot, előnyét azóta is őrzi a többi riválissal szemben. „Jobb a mezőny elején lenni, mint hátul”- kezdte az idei Giro győztese. „Azon sem lepődtünk meg, hogy tegnap a Tinkoff-Saxo próbálkozott. Sőt, a végén még össze is dolgoztunk vele annak érdekében, hogy néhány nagy nevet leszakítsunk.” Közülük a legkiemelkedőbb a Dauphiné idei győztese, Andrew Talansky volt, ő három percet kapott.
A spanyol kör előtt nem sokkal Burgosban is nyerni tudó bringás örülhet annak, hogy az útvonal ma már egy hegyi befutót rejt. „Persze, papíron olyan terep következik, ami ideális számomra, de úgyis csak ott dől el, hogyan reagálnak a lábaim. Az igazán forró, és emiatt fárasztó napok ellenére kezdem felvenni a ritmust, ettől függetlenül úgy érzem, kicsit korai még ez számomra. A hegy nem túl hosszú, de elég fárasztó lesz mindenki számára, figyelembe véve az időjárási körülményeket.”
Vuelta a España
Contadorról
21/09/2014 09:15
Alberto Contador (9., 32'')

Fotó: Eurosport

Napról-napra haladunk”- ismételte ezerszer az elmúlt napokban a Vuelta kétszeres győztese. Sokan mondták vele kapcsolatban, hogy gyanúsan leírja a saját esélyeit azzal, hogy csak a harmadik héttől várja a jó szereplését, akkor esetleg összejöhet egy szakaszgyőzelem. Eddig a csapata sem úgy viselkedett, mint amely ne lenne érdekelt az összetett megnyerésében. Okosabbak sokkal nem lehetünk az állapotával kapcsolatban, bár az biztató, hogy hétfőn azon a kisebb emelkedőn Quintanával és Froome-mal egy csoportban ért célba. Ráadásul utóbb azt nyilatkozta, az a hegy nem is feküdt neki, örült annak, hogy nem veszített időt.
Ma viszont már valóban tesztelheti magát: az öt kilométer hosszú, átlagban 7,8%-os kaptató bizonyos részei 12%-osak. „Valóban, ez a mai már egy jobb befutó, de nem csak nekem. Meglátjuk, hogyan érzem magam.” Egy biztos, a Tinkoff-Saxo tegnap bizonyította, első számú embere nem csak a részvétel miatt van itt.
Chris Froome (13., 38'')

Fotó: Eurosport

Az előjelelek nem voltak túlságosan jók a Sky versenyzője számára, hiszen nem sokkal a rajt előtt ismét bukott, ami a Dauphiné során elszenvedett egy, valamint a Tour alatti három földre kerülése után nem segített sokat az önbizalmának. Más kérdés, hogy a mostanit gyakorlatilag karcolás nélkül megúszta. Csapata betlizett az időfutamon, így akad némi hátránya riválisaival szemben, de „a Vuelta igazából csak most kezdődik.” Elhivatottságát jól jelzi, hogy tegnap ő volt egyedül résen, ami a jóváírást jelentő részhajrá második helyét illeti, el is vitte, így faragott a hátrányából. „Nem kell ezt túlragozni, elöl voltam, kihasználtam a lehetőséget.” Persze az elmúlt évek Vueltáiból, az idei megjósolhatatlanságából kifolyólag akár még ennek is lehet jelentősége. No meg a mai szakasznak is: „Ez az idei első komoly erőpróba, amelyen a hőség is szerepet játszik majd”- fejezte be a Tour tavalyi első helyezettje.
5000
: ennyi kulacsot osztottak ki a versenyzőknek az elmúlt két napban. Mindez rekordnak számít, és nem is csoda, ha figyelembe vesszük, hogy az Arcor és Cordue közötti etapon 47 fokot is mértek...
Vuelta a España
III. Alberto
18/09/2014 07:03
Vuelta a España
A Vueltán is túl (ESB Podcast)
15/09/2014 15:44