Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Grande Alberto

Eurosport
Eurosport

Publikálva 13/09/2014 - 18:35 GMT+2

Nyerte a királyszakaszt, nyerte a második legfontosabbat, nyeri a Vueltát. Harmadszor, pályafutása során.

Fotó: Eurosport

Alberto Contador holnap este harmadszor nyeri meg a Vueltát pályafutása során. Úgy, hogy harmadszor vett részt rajta.
Idén azt mondta a bukása után, hogy esélytelen az indulása. Aztán azt, hogy rajthoz áll ugyan, de esélytelen lesz. Esetleg a harmadik héten. Mondjuk egy szakaszgyőzelem. Aztán egy másodpercig sem forgott veszélyben a piros trikója.
Tavaly a legnagyobbat bukta karrierje során. Köze nem volt Froome-hoz a Tour de France-on. Ezért hagyta ki tavaly hazája háromhetesét. Ez hajtotta november végén, amikor elkezdte a felkészülést. Azért edzett az egész tél során, hogy ez ne ismétlődhessen meg újra.
A felkészülése nagyszerűen sikerült, ezt az egész éves teljesítménye bizonyítja. Mert félreértés ne essék, a szezon eredményeinek jelentős része már azelőtt eldől, hogy látnánk őket versenyezni. Egy éve Froome volt zseniális, most ő.
Vannak kivételek, hiszen Nibali a régi iskola szerint csak júliusra került csúcsformába. De az új érában egy egész szezon során lehet villogni, és erre a Sky, valamint a Tinkoff is remek példát szolgáltatott a közelmúltban. Csak Contador munkája a Touron a bukása miatt nem tudott kijönni. De ettől még benne volt.
Ma semmi váratlan nem történt. Na jó, esetleg Rodriguez korai akciója. De nem volt veszíteni valója, így érthető, miért támadott 9 km-rel a cél előtt...Aru zseniális, hogy ennyi idősen így tartotta a lépést a nagyokkal, Valverde pedig hatalmas küzdő.
Froome támadott becsülettel, ennyi volt benne. És kétség ne férjen hozzá, a télen rengetegszer fogja visszanézni az elmúlt hetek eseményeit, és ugyanúgy erősebben fog visszatérni, ahogyan nagy riválisa erre a szezonra.
Ugyan holnap még sor kerül egy 9,7 km-es egyéni időfutamra, de az az összetettet már csak nagyon extrém esetben - bukás, két defekt - befolyásolja. Mondhatjuk, hogy túl vagyunk az év mindhárom nagy körén. Mindhármat olyan nyerte, aki akkor, azon a három héten kiemelkedett a mezőnyből. Mindhárman maximálisan megérdemelték. Semmi mi lett volna ha.
Arra ott van a következő év. Csak kezdődne már!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés