Collada De La Hoz. Ki emlékszik rá?
Igen, ez az a hegy, ahol a 2012-es Vuelta 17. szakaszán Alberto Contador megtámadta Joaquim Rodríguezt.
És mi mindenről szépen lemaradtunk. De nem csak mi magyar szurkolók, hanem az egész világ. A Saxo Bankban tekerő Contador ugyanis olyan hamar indított, hogy még nem volt tv közvetítés.... Az elmúlt 5-10 év legváratlanabb - összetett győzelmet érő - akcióját nem láthattuk élőben.
Vuelta a España
Contadorról
21/09/2014 09:15
A mai napon a Collada De La Hoz visszatér, bár jó eséllyel nem kap akkora szerepet mint két éve. Mondjuk a 2012-es szakasz előtt is azt gondoltuk, Contador csak az utolsó hegyen fog támadni. Nem 50 km-el a cél előtt.

Létfontosságú 3 nap következik. Ha Contador megtartja az előnyét nagyon közel kerül ahhoz, hogy pályafutása során harmadszor nyerjen Vueltát

Fotó: Eurosport

A Vuelta ma beindul. Három olyan hegyi befutós szakasz következik, amely sok kérdésre választ ad.
A hétvégi két etapon és hétfőn, összesen 10 kategorizált emelkedő vár a mezőnyre. Vasárnap jön a Covadonga, amely nyugodtan mondhatjuk, a Vuelta egyik legendás emelkedője. Olyan kiválóságok nyertek ott szakaszt, mint Lucho Herrera, Laurent Jalabert, vagy Pavel Tonkov.
A spanyol versenyzőnek most 20 másodperc előnye van Valverdével, és 1.08 Urannal szemben. Froome? Az ő 1.20-as hátrány sem vészes. De ne felejtsük el, a Vuelta első időfutamán 53 másodpercet kapott Contadortól...
Két évvel ezelőtt Alberto 28 mp-es lemaradásból varázsolt egy megnyugtató, majdnem két perces előnyt. Az eddig látottak alapján nem kell idegeskednie. Van egy fantasztikus csapata - Hernandez és Paulinho már két éve is ott volt mellette - nyoma sincs a sérülésének, és eddig sebezhetetlennek tűnt.
Ki gondolta volna ezt, két héttel korábban...
Tudtátok???
Alberto Contador az időfutamot követően, 723 nap várakozás után vette át a vezetést valamelyik nagy körversenyen. Legutóbb a 2012-es Vueltán viselte a piros trikót, amikor meg is nyerte az összetettet. 
Vuelta a España
III. Alberto
18/09/2014 07:03
Vuelta a España
A Vueltán is túl (ESB Podcast)
15/09/2014 15:44