Az idei Vueltán ahol tele vagyunk sztárokkal - Quintana, Froome, Contador, Aru, Evans, Uran, Valverde - az 1-es rajtszámot egy teljesen ismeretlen versenyző viseli.
Valerio Conti, a Lampre 21 éves tehetsége. Aki pályafutása során (ez a 2. idénye az olasz csapatban) még soha nem indult nagy körversenyen, és nagyjából 2 nappal a Vuelta kezdete előtt tudta meg, hogy be kell ugrania Chris Horner helyére. A címvédőt helyettesíti, tehát rajta lesz az igencsak nagy presztízsű egyes rajtszám.
"Tisztában vagyok vele, hogy nem érdemlem meg, én csak egy nagy bajnok helyén indulok. Mondjuk ezt a rajtszámot el fogom tenni és bekereteztetem".
Vuelta a España
Contadorról
21/09/2014 09:15
Conti igazi kerékpáros családból származik, bár sportpályafutását focistaként - jobb oldali középpályásként - kezdte. Édesapja Franco 7 éven keresztül volt profi, 1979-ben negyedik lett a Tirreno-Adriaticon. Az egyik nagybátyja Noé, 1958 és 1962 között versenyzett, és még világbajnokságon is tekerhetett az olasz válogatott tagjaként.
"A nagybácsikámtól még 2006-ban kaptam egy használt kerékpárt és egy pár cipőt. Az egyik nálam jóval idősebb unokatesóm cuccait, így a cipő például 5 számmal nagyobb volt...de hordtam. Életem első versenyén ha jól emlékszem 10. lettem. Élveztem, és itt ragadtam".

Huszonegy évesen, megkapta élete nagy lehetőségét. Valerio Conti a címvédő Horner helyén tekerhet a Vueltán

Fotó: Eurosport

A római születésű Valerio Conti legutóbbi versenyét a utahi kört befejezte, talán a Vueltán is ez lehet a célja.
"Először is tanulom milyen egy háromhetesen versenyezni, és próbálok belekeveredni egy-két szökésbe. Talán arra is lehet esélyem, hogy gyűjtögessem a helyezéseket. A szakaszgyőzelemről ne is beszéljünk..." Fiatal versenyzőről van szó, aki tavaly került fel a profik közé. Valószínűsíthetően van példaképe?
"Igen Contador, és most már Nibali. Albertoval tekertem is együtt a Dauphinén. Elképesztő volt".
Tour vagy Giro?
"Tour de France, ez a nagy célom. Meg talán az, hogy ott nyerjek egy szakaszt? Végül a legfontosabb, milyen típusú versenyző Valerio Conti?
"Még csak 21 éves vagyok, nehéz ezt megmondani. De azt hiszem a hosszabb versenyek lesznek a nekem megfelelőek. Szeretem a hegyeket, és egész jól megyek időfutamot. Pedig a sprintekben nem vagyok valami gyors". Conti eddig Horner mellett tekert, most a címvédőt helyettesíti.
Contit pedig Davide Cassani  figyeli.
Az olasz szövetségi kapitány szerint ugyanis, van benne valami.
Három hete lesz bizonyítani.
Vuelta a España
III. Alberto
18/09/2014 07:03
Vuelta a España
A Vueltán is túl (ESB Podcast)
15/09/2014 15:44